Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

Tutak'ta okul açılışı

AĞRI (İHA) â€' Ağrı Valisi Musa Işın, halk sayesinde darbe girişiminin bertaraf edildiğini belirterek, 'İstiklalimizi ve istikbalimizi yeniden kazandık' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-14 18:12:41

Tutak'ta okul açılışı
AĞRI (İHA) â€" Ağrı Valisi Musa Işın, halk sayesinde darbe girişiminin bertaraf edildiğini belirterek, "İstiklalimizi ve istikbalimizi yeniden kazandık" dedi.

Tutak ilçesinde yapımı tamamlanan İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi ile kız öğrenci pansiyonunun açılış törenine Vali Musa Işın, Tutak Kaymakamı Ramazan Kendüzler, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı. Törende konuşan Vali Musa Işın, Tutak'ta açılışa hazır 3 okul bulunduğunu belirterek, "Şu anda Tutak'ta derslik başına düşen öğrenci sayısı 22'ye düşmüş. İstanbul, Ankara, İzmir'de derslik başına düşen öğrenci sayısı 40-50 ve bazı yerlerde 60'dır. Öğretmen eksiğimiz vardı ve çok şükür hükümetimiz onu da sözleşmeli öğretmen uygulaması ile telafi etti. Buraya gelen arkadaşlarımız ortalama 14 ay kalıp çocuklarımızı yarı yolda bırakılıp gidiliyordu. Buna gönlümüz razı değildi. Biz her platformda bunu dile getirdik. Çok şükür Milli Eğitim Bakanlığımız çok kısa bir sürede aldığı kararla sözleşmeli öğretmen statüsüne geçti. Bundan sonra buraya gelen öğretmen arkadaşlarımızın 'ben geldim buraya kadromu aldım ve gideyim' gibi bir düşüncesi olamaz. Ağrı'daki okul binalarının batı illerindeki okullardan daha güzeldir. Müfredat aynıdır ve burada iş artık velilere, öğrencilere düşüyor ve öğretmenlerimiz de gayret gösterecek" dedi.

"Kim diyorsa 'Tutak'a ya da Ağrı'ya hizmet gelmiyor' o yalan konuşuyor, doğruyu konuşmuyor" ifadelerini kullanan Vali Işın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hizmetler ortada, hepsi görülmektedir. Şerle, kötülükle, fitneyle, fesatla, yakmakla, yıkmakla ve öldürmekle bizim hiçbir işimiz yok ve olmayacak. İmam hatipler en önemli müesseselerimizdir. Çocuklarımız burada dinlerini öğrenecekler, ahlaklı birer insan olacaklar, anne, baba ve büyüklerine saygılı, merhametli ve şefkatli olacaklar, küçüklerini seveceklerdir. Toplum böyle olursa biz müreffeh bir toplum olur ve ayakta kalırız. Aksi taktirde bizim yok olmamız mukadderdir. Çocuklar kendinizi iyi yetiştirin, güzel bir okulda okuyorsunuz. Lütfen bunun kıymetini bilin. Biz kerpiçli okullarda okuduk. İlkokulu topraklı okulda, ortaokulu 3 derslikli taş okulda, liseyi köyden 10 kilometre arabayla gidip gelerek okudum. Siz Allah'a şükürler olsun burada pansiyonumuz var, burada kalıyorsunuz. Okulumuz burada, öğretmenler burada, herkes iç içe ve mükemmel bir ortam. Kendinizi yetiştirin, derslerinize iyi çalışın, öğretmenlerinizi iyi dinleyin ve günü gününe derslerinizi çalışın. Emeklerinizi bugün için harcarsanız yarın karşılığını bulacaksınız. Geleceğinizi bugün kazanacaksınız. Allah'a şükür devletimiz zengindir, her türlü ihtiyacı karşılayacak durumdadır, fakirine de garip gurabasına da öğrencisine de sahip çıkıyor. Devletimizin kıymetini bilelim. Devletimizi, vatanımızı, bayrağımızı sevelim. Allah'ımız, peygamberimiz, Kur'an-ımız, kıblemiz, vatanımız, devletimiz, bayrağımız ve milletimiz bir, bu kadar ortak müştereğimiz var. Allah'a şükürler olsun. Bizim kavga ve gürültü ile zamanımızı harcayacak hiçbir sebebimiz yok. Allah devletimize zeval vermesin, milletimizi payidar etsin, vatanımızın birlik ve bütünlüğünü muhafaza etsin. Kötü, art niyeti, şer odaklarını, çeteleri, terör örgütlerini, PKK, FETÖ, DAEŞ, her ne varsa hepsini kahru perişan etsin. Hepinizin sayesinde darbe girişimi bertaraf edildi. İstiklalimizi ve istikbalimizi yeniden kazandık" dedi.

Vali Işın'ın konuşmasının ardından okulların açılışı gerçekleştirildi. Sınıfları gezen Vali Işın, öğrencilere kırtasiye malzemesi hediye etti.

Haber Ara