Dolar

32,4914

Euro

34,9056

Altın

2.440,14

Bist

9.716,77

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı

Başbakan Yıldırım: (3)- 'Fırat Kalkanı Operasyonu ile Türkiye tek başına 4 bin civarında terör elemanını etkisiz hale getirmiştir. Bugün Amerika'nın PKK terör örgütü ile iş birliği yaparak etkisiz hale getirdiği DEAŞ terör örgütü mensubu bu kadar değildir. Kimin gerçekte terörle mücadele ettiğini, kimin etmediğini en iyi bilen ülke biziz. Bunu kararlılıkla sürdüren ülke Türkiye'dir'- 'Son iki

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-07 13:54:18

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı
Başbakan Binali Yıldırım, "Fırat Kalkanı Operasyonu ile Türkiye tek başına 4 bin civarında terör elemanını etkisiz hale getirmiştir. Bugün Amerika'nın PKK terör örgütü ile iş birliği yaparak etkisiz hale getirdiği DEAŞ terör örgütü mensubu bu kadar değildir. Kimin gerçekte terörle mücadele ettiğini, kimin etmediğini en iyi bilen ülke biziz. Bunu kararlılıkla sürdüren ülke Türkiye'dir." dedi.

Yıldırım, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir yandan üniversiteler artarken bir yandan da kalitenin artması yönünde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

"Hiçbir şey mükemmel değil. Mükemmel iyinin düşmanıdır. Mükemmeli arayacağım bulacağım diye uğraşırsanız iyiyi yapmaktan da geri kalırsınız." diyen Yıldırım, Türkiye için yapılan her şeyi önemsediklerini belirterek, "Bu ülke için kim taş üstüne taş koyduysa başımız gözümüz üstünde yeri vardır. Bunu rahatlıkla her zaman söylüyoruz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, bütün şartlara rağmen Türkiye'nin büyümeye, gelişmeye devam etiğine vurgu yaparak, "Bu konuda hiç ama hiç tereddüt göstermeyin. Ülkemize güvenelim, milletimizin gücüne güvenelim, bölgemizin ülkemiz açısından, bölge ülkeleri açısından ne kadar önemli olduğunun farkında olalım ve buna göre çalışmalarımızı sürdürelim." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin bugün bölgede istikrarın teminatı haline geldiğini belirten Yıldırım, bunun da yaşanılan olaylardan görülebileceğini söyledi.

- "Üç örgütle amansız bir mücadele ediyoruz"

Altı yılı aşan Suriye sorununun çözüm noktasına gelmesinde Türkiye'nin büyük bir payı bulunduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"DEAŞ, bugün küresel bir terör örgütü olmaktan çıkarıldıysa bunda Türkiye'nin büyük bir payı vardır. Fırat Kalkanı Operasyonuyla Türkiye tek başına 4 bin civarında terör elemanını etkisiz hale getirmiştir. Bugün Amerika, PKK terör örgütü ile iş birliği yaparak etkisiz hale getirdiği DEAŞ terör örgütü mensubu bu kadar değildir. Kimin gerçekte terörle mücadele ettiğini kimin etmediğini en iyi bilen ülke biziz, bunu kararlılıkla sürdüren ülke de Türkiye'dir. Dünyada hiçbir ülke aynı anda üç terör örgütüyle mücadele etmiyor. Sadece Türkiye. Bir yandan DEAŞ, bir yandan PKK, bir yandan FETÖ. Bu üç örgütle amansız bir mücadele ediyoruz. Bu, tabii bizim kaynaklarımızın, enerjimizin bir kısmını alıyor. Ama buna rağmen de ülkemizin büyümesi, kalkınması yolunda yapacağımız işlerde bizi asla geri koymuyor."

- Kürt meselesi

Kürt meselesine de değinen Yıldırım, Türkiye'nin "Kürt meselesi" diye bir sorununun olmadığının altını çizdi.

Kürtlerin de tek meselesinin PKK bölücü terör örgütü olduğunu belirten Yıldırım, PKK terör örgütünün "Kürtler" diye bir sorunun bulunmadığını, bir sorun varsa o bölgelerde yaşayan vatandaşların PKK bölücü terör örgütü sorunu olduğunu ifade etti.

Yıldırım, şu ifadelere yer verdi:

"Bu alçak örgüt Kürt demez, Türk demez, çocuk, yaşlı, kadın, erkek demez herkesin hayatına kasteder ve bölgede, ülkede huzur, barışı, güvenliği tehdit eder. Kürtler, Türkler, 80 milyon vatandaşımız, bu ülke kimliğini taşıyan herkesin bizim başımız gözümüz üstünde yeri var, birinci sınıf vatandaşımızdır. Terör örgütüne karşı bütün etnik gruplar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamı bir ve beraber olarak bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Burada da çok önemli mesafeler kat ettik. Son iki yılda taarruz esasına dayanan bir mücadele yöntemiyle bugün 780 bin kilometrekare vatan toprağının her noktasında Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağı dalgalanıyor ve Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü hissediliyor."

- "ABD'nin yaptığı kabul edilebilir bir şey midir?"

Başbakan Yıldırım, terör örgütü PKK'nın bitme noktasına geldiğini, bunu gören dış güçlerin yeni versiyonlarını hayata sokmak konusunda ciddi bir gayret içerisinde olduğuna dikkati çekti.

ABD'nin, bugün Türkiye'nin müttefiki ve dostu olduğunu, bu ülkeyle yarım asra varan bir birlikteliğin bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle dedi:

"ABD'nin yaptığı kabul edilebilir bir şey midir? Terör örgütüyle açık ve seçik bir şekilde iş birliği yapmak. 'DEAŞ'ı yok etmek için böyle bir iş birliği yapmaya mecburlarmış.' Asla ve asla bizi buna ikna edemezler. Bu, Türkiye'nin önem verdiği, yıllarca da sadık kaldığı dostluk ve müttefiklik ilişkisine çok büyük zarar verdiğini muhataplarımıza defalarca söyledik. Bizim ABD ile ilişkilerde, gelecek vizyonumuzda herhangi bir sorun, yanlışlık yok. Sorun, ABD'nin bölgeye bakışındadır, Türkiye ile olan dostluğuna bakışındadır."

- "Bunların kapağını açıp, değerlendirme zahmetine bile katlanmıyorlar"

Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında kanlı terör örgütü FETÖ'nün olduğunu bütün dünyanın bildiğini, herkesin kabul ettiğini ancak "dost ve müttefik Amerika"nın bu konuda hiçbir adım atmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bunu nasıl okuyacağız, nasıl değerlendireceğiz? 11 Eylül'de ikiz kuleler yıkıldığında, birkaç gün sonra Başkan Bush, onların enkazının önünde direnerek, 'Amerika büyük, batak bir taarruzla karşı karşıyadır. Bunu yapan da El Kaide'dir, Usame Bin Ladin'dir. Gideceğiz onu ininde vuracağız, Afganistan'ı işgal edeceğiz' dediğinde, bütün ulusları buraya davet ettiğinde en önde giden ülkelerden biri biz olduk. 'Kanıtın var mı?' diye sorduk mu? Aynı Amerika, ayan beyan 15 Temmuz'u yapan, belgelerle de her şeyle ortaya konmuş bu alçak darbenin arkasındaki terör örgütü başını teslim etmiyor. Neymiş, belge? 85 klasör belge, bilgi, delil sunduk. Bunların kapağını açıp, değerlendirme zahmetine bile katlanmıyorlar. Bütün bunlardan öte, 'Türkiye, Türk vatandaşları niye Amerika'ya soğuk bakıyor?' Bugün ülkemizdeki vatandaşlarımızın yüzde 80'inden fazlası, bu terör örgütüyle iş birliği, FETÖ darbesi sonrası Amerika'nın hareket etmekte isteksizliği nedeniyle Amerika'ya karşı soğuk bakıyor. Bunda da haklı."

Yıldırım, Türkiye'nin müttefiki olan ülkelerden böyle bir darbeye karşı, "Çok büyük bir darbeyle karşı karşıyasınız. Asla ve asla bu darbeyi biz desteklemiyoruz. Türk hükümetinin yanındayız." demelerini beklerken derin bir sessizlikle karşı karşıya kalındığını söyledi.

İngiltere'nin bu konuda bir istisna olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle dedi:

"Darbeden birkaç gün sonra gelen açıklamalar, 'Ya darbe oldu geçti, artık bu işi yapanları fazla hırpalamayın, onlara daha nezaketli davranın' gibi laflar etmeye başladılar. Bu da bizim canımızı sıkan en önemli gelişme olmuştur. Bütün bunları biz geride bırakıyoruz. Hala Türkiye'nin geleceğinin, modern dünyayla entegre bir şekilde yoluna devam etmek olduğunu biliyoruz, bunun farkındayız. Ama hiçbir ülke de Türkiye Cumhuriyeti'nin beka mücadelesini, bağımsızlık mücadelesini, demokrasi mücadelesini görmezlikten gelemez. Böyle bir tutum içerisine girerse 80 milyon vatandaşı, güçlü iktidarıyla bunun da karşısında olur."

(Sürecek)

Haber Ara