Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

TÜSİAD Başkanı'ndan Suriye açıklaması

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, Suriye'deki savaşa değinerek 'Göç sorununun kaynaklandığı coğrafyada çözülmesi şart' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 13:13:23

TÜSİAD Başkanı'ndan Suriye açıklaması

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, 46. Genel Kurul'daki konuşmasına Mustafa Koç'u anarak başladı.

"Bugün sizlere 64. Hükümet eylem planı ile ilgili görüşlerimizden, Ankara temaslarımızdan, siyasi reformlar ve özgürlük alanlarına ilişkin gelişmelerden bahsedeceğim" diyerek söze başlayan Symes, şunları söyledi:

ÇÖZÜM YOLUNA GİDİLMELİ

"Ama bunlardan önce Doğu bölgemizde yaşanan terör olaylarına da değinmek zorundayım. PKK, Kürt vatandaşlarımıza hayatı zindan etmek için elinden geleni yapıyor. Geçen yıl bölgede şiddetin ve terörün gündemden kalktığına inanıyorduk. PKK'nın derhal şiddete son vermesi, çatışmaların bir an önce durması ve siyasi kanalların açılarak çözüm yoluna gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.

GÖÇ ALMAYIN, SORUNU ORADA ÇÖZÜN

Suriye'de süren vekalet savaşları komşumuzun toplumunu dağıttı. Halep'teki komşularımız sınırlarımıza geldi. Göç sorununun kaynaklandığı coğrafyada çözülmesi şart.

GERİDE KALDI DİYEBİLECEK DURUMDA DEĞİLİM

Bu yıl krizin üstünden 8 yıl geçti ama en kötüsü geride kaldı diyebilecek durumda değilim. Tüm hatlarda büyüme hız kaybediyor. Emtiadaki düşüş küresel ekonomiyi ve finansal piyasaları sarsmaya devam ediyor, edecek. Gelir dağılımı bozuldu, kayırmacılık, kaynak israfı, yolsuzluk ne gibi toplumsal çalkantıları tetiklediğini izliyoruz."

Haber Ara