Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

TÜSİAD Başkanı'ndan önemli açıklama

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesin,n ardından görüşmeye dair bilgiler verdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 16:18:15

TÜSİAD Başkanı'ndan önemli açıklama

Görüşmeyi, Başbakan Davutoğlu'nun, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla Güniz Sokak'taki taziye ziyareti dolayısıyla ertelenen saatte yaptıklarını belirten Symes, "Son derece olumlu bir görüşme geçirdik, Sayın Başbakanımızla" ifadesini kullandı.

Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla kendilerinin de Güniz Sokak'taki evine taziye ziyaretinde bulunduklarını anlatan Symes, "Türkiye'ye, Türk halkına başsağlığı diliyorum. Türkiye için son derece önemli, ekonomi ve kalkınma alanında katkılarını yapmış liderimizi kaybettik" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu ile görüşmelerine ilişkin şimdilik çok kısa bir açıklama yapacaklarını, HDP'lilerle bugün gerçekleştirecekleri görüşmelerinin ardından basına bilgi vereceklerini aktaran Symes, şöyle devam etti:

"Bütün iş dünyasının önceliklerini, Başbakanımıza tüm açıklığıyla aynen diğer partilere olduğu gibi bildirdik. Kendileri, bunların dönüşüm programları içinde yer aldığını, daha önce açıklanan belli konularda bize teyitlerini verdiler. Son derece açık diyalogla görüşlerimizi karşılıklı olarak paylaştık."

Bir gazetecinin, "Buzlar eridi mi" şeklindeki sorusuna, "Teşekkür ediyorum" karşılığı veren Cansen Başaran Symes, aynı gazetecinin "Erimedi mi" sözü üzerine ise "Güldüğümüze göre, evet" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara