Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Tuşba'da Engelliler Günü etkinliği

Van'ın Tuşba ilçesindeki Abdurahman Gazi İşitme Engelliler Lisesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-09 16:35:25

Tuşba'da Engelliler Günü etkinliği
Van'ın Tuşba ilçesindeki Abdurahman Gazi İşitme Engelliler Lisesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Halide Edip Adıvar Kız Teknik ve Meslek Lisesinin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altangöl, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, engellilere her zaman destek olduklarını belirterek, "Bu arkadaşlarımız engellidir diye asla bir kenara itemeyiz. Bunlar içtimai ve sosyal hayatta, hayatlarını idame ederken aynen diğer bireyler gibi bunlarda eğitim öğretim hayatlarını sürdürürler, bunlar meslekler öğrenirler. Tuşba Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yine bu arkadaşlarımıza yönelik hem meslek edindirme hem de istihdam sağlama konusunda projemiz var. Detaylarını ileri ki zamanlarda açıklayacağız. Biz bundan sonraki süreçte hem okullarımızda hem ilçemizde ne gibi engeller var ve biz bir yıl boyunca ne kadar engeli ortadan kaldırdık buna bakacağız. Aslında herkes bir engelli adayıdır ve bizlerde ileride bir engelli olabiliriz. O yüzden engellileri anlamamız lazım ve toplumda bir engelli birey varsa ona her türlü ortamı ve onun hayatını idame edebilmesi için ortam oluşturmaya mecburuz" dedi.

Engelliler Gününün önemine değinen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum, Cenab-ı Allah bizleri yaratırken hiçbir insan kendisi için bir sipariş vermiyor. Cenab-ı Allah herkesi sevdiği gibi, yani şu anda herkesi en mükemmel şekilde yaratıyor ve yaratmış olduğu bu mükemmeliyetle de bizler hayatımızı devam ettirirken o şükrümüzü eda edebildiğimize inanıyoruz ki öbür dünyada kat kat daha fazla onun mükâfatını alacağız. Öncelikle anne ve babalarımızın 'neden böyle oldu' dememesi lazım, çünkü şu anda daha ağırlıklı hastalar var, çok sıkıntılar çeken çocuklarımız var ve bizlerde bu halimize şükretmeliyiz. Dünyada engelli olup da bilim dünyasında yer edinen birçok bilim adamlarımız var ve bizler de bunları örnek alarak hayata küsmememiz lazım ve aksine daha gayretli bir şekilde çalışarak engellerimizi ortadan kaldırarak topluma daha faydalı bireyler olabiliriz. Bu anlamlı günde yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi, anne ve babalarımızı tebrik ediyor, rabbim yar ve yardımcınız olsun" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Abdurahman Gazi İşitme Engelliler Lisesi öğrencileri tarafından yapılan çeşitli gösterilerin ardından çekilen hatıra fotoğrafı sonrası program son buldu.

Haber Ara