Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

TÜRSAB Başkanı Ulusoy:

TÜRSAB Başkanı Ulusoy:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-30 23:54:10

TÜRSAB Başkanı Ulusoy:
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "koltuk" gibi bir endişesinin olmadığını ancak üyelerin başkanlığı bırakmaması için ısrarcı olduğunu söyledi.

Ulusoy, 5-6 Aralık'ta yapılacak genel kurul öncesi TÜRSAB Genel Merkezi tarafından İzmir'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İzmir'in "Travel Turkey" gibi büyük bir fuarı hak ettiğini, fuarın ilk yıllarında 'Bu iş yürümez' diyenlerin şimdi stant almak için uğraş verdiğini söyledi.

Birliğin geçmiş genel kurullarında yaşanan sorunlara değinen Ulusoy, Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye turizminde yaşanan problemleri aşmak, Türkiye turizmini ileri noktalara götürmek için uğraşmak yerine, genel kurullarda verilen dilekçelerle uğraşılmasının yarattığı olumsuzluklara işaret etti.

Ulusoy, genel kurul Lütfi Kırdar'da mı yapılsın, başka salonda mı gerçekleştirilsin konusunun bile mahkemeye yansıdığını, "Buna ne gerek var? Bunu yapan eski yönetim kurulu üyemiz üstelik. Oysa gelip bize sorsa. Bunlar bahane, TÜRSAB şahane" dedi.

Bazı rakiplerinin kendisi hakkında "paralelci" diye dedikodu ürettiklerini söyleyen Ulusoy, şöyle devam etti:

"Bu hakaret beni çok üzdü. Benden paralelci falan olmaz, olsa olsa üçgen olur. Ömrümün üçte birini buraya verdim. Çocuklarım, torunlarım var. Benim hakkımda bu denir mi? Bir milyon lira zararla devraldığım TÜRSAB'ımızı 650 milyon lira artı ile bırakıyorum. Sizi şerefimle temin ediyorum. Ben şimdi size soruyorum, beni paralele layık görüyor musunuz? Yazık. Bu camiaya yakışır mı bu? Bunlarda Allah korkusu varsa tövbe etmeleri lazım. Bir yerlere varmak için bir insanı karalıyorlarsa tövbe etmeleri gerekir Ben devletime her zaman hesabımı veririm. Geleceğe yönelik neler yapmamız gerekiyor. Rusya ile problem yaşanıyor, geleceğe dair neler yapılmalı. Bunlar konuşulacağına uğraştığımız şeylere bakın."

Ulusoy, "koltuk" gibi bir endişesinin olmadığını ancak üyelerin başkanlığı bırakmaması için ısrarcı olduklarını dile getirdi.

Genel kurulun birliğe yakışan şekilde gerçekleşmesini arzuladığını belirten Ulusoy, "Bu salondaki havanın genel kurula hakim olmasını diliyorum. Kurul benim değil, sizin kurulunuz. Gelin birliğinize sahip çıkın. Benim vazifem edindiğim tecrübelerle size yol göstermektir. Ben size antrenörlük yapamam. Kim yanlış yaparsa tokadı atın. Ben de yaparsam bana da atın" diye konuştu.

Ulusoy, seçilse de kenarda da dursa "bir bilen" olarak duracağını, bu meslek örgütünün gönlünde taht kurmak dışında bir erdem olamayacağını sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara