Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Türkoğlu: Enes Kanter'in kafası çalışmıyor

Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Enes Kanter için '2 yıl önce benimle bir tartışması oldu. ‘Kafası çalışmıyor’ diye ithamda bulunmuştum. Beni haklı çıkardığı için kendisine teşekkür ediyorum' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-14 09:54:42

Türkoğlu: Enes Kanter'in kafası çalışmıyor

15 Temmuz darbe girişimi, Türk milletinin onurlu duruşu karşısında başarısızlığa uğrayan FETÖ'nün destekçisi Enes Kanter'e Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'ndan eleştiri geldi. CNN Türk'te bir programa katılan Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, NBA'de forma giyen Enes Kanter'le iki yıl önce aralarında bir tartışma yaşandığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Kendisine 'kafası çalışmıyor' diye bir ithamda bulunmuştum. Türk medyasına konuşmuştum. Ve beni haklı çıkardığı için teşekkür ediyorum. Bulunduğu durumda kimse olmak istemezdi gerçekten. Vatan haini durumunda, ülkeden tamamen kopmuş bir durumda. Allah kimseye öyle bir evlat vermesin."

SPORCU PRİM İÇİN MİLLİ FORMA GİYMEZ

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevini de yürüten Türkoğlu, Milli Takım oyuncuları hakkında sıkça gündeme gelen prim konusunda ise "Herkes bilsin ki hiçbir sporcu prim için milli forma giymez" değerlendirmesinde bulundu. Basketbol tribünlerinde fanatizmi önlemek adına futboldaki Passolig gibi bir sistemin getirilmesinin şu anda gündemde olmadığını ancak fikirleri değerlendirebileceklerini belirten Türkoğlu, Milli Takım'ın güç kaybetmemesi adına, basketbolda yabancılara daha az yer vermeyi planladıkları sözlerine ekledi.

Haber Ara