Dolar

32,6007

Euro

34,8106

Altın

2.490,34

Bist

9.468,33

Türkmenlerden Kerkük tepkisi: Haklarımız gasp ediliyor

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Mehdi 'Türkmenlerin tüm hakları, kenti tek taraflı yöneten KYB ve bu partinin mensubu olan Kerkük Valisi tarafından gasbedilmiş durumda' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-31 15:24:17

Türkmenlerden Kerkük tepkisi: Haklarımız gasp ediliyor

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Sözcüsü Ali Mehdi, Kerkük'teki Türkmenlerin haklarının zorla ellerinden alındığını belirterek, kentteki "tek taraflı yönetime" tepki gösterdi.

Kerkük Meclisi Türkmen Grubu Üyesi Mehdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kerkük'teki Türkmenlerin tüm hakları, kenti tek taraflı yöneten Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve bu partinin mensubu olan Kerkük Valisi tarafından gasbedilmiş durumda" dedi.

Kerkük'teki Türkmenlerin can güvenliğinin sürekli tehdit altında olduğuna da dikkati çeken Mehdi, "Kentteki vatandaşların can güvenliği siyasi ya da etnik gruplara göre sağlanıyor. Türkmenler her gün fidye karşılığında kaçırma ve suikast eylemlerine maruz kalıyor. Kentteki güvenlik güçleri ise yaşananlara seyirci kalıyor" diye konuştu.

Mehdi, Türkmenlerin yaşadığı sıkıntıları Birleşmiş Milletler Irak Temsilciliğine aktarmalarına rağmen hiçbir sonuç elde edemediklerini vurguladı.

 

Haber Ara