Dolar

32,5874

Euro

34,8388

Altın

2.507,20

Bist

9.693,46

'Türkmenler her zaman Türkiye iledir'

Suriye Türkmen Kitlesi Genel Koordinatörü Hafiz, Türkmenlerin 'terör'e karşı Türkiye ile her zaman işbirliği içinde olacağını ifade etti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-19 14:34:25

'Türkmenler her zaman Türkiye iledir'

Suriye Türkmen Kitlesi Genel Koordinatörü Semir Hafiz, Suriye Türkmenlerinin teröre karşı Türkiye ile her zaman işbirliği içinde olacaklarını ifade etti.

AA muhabirinin sorularını cevaplayan Hafiz, "Türkiye'nin Türkmenlere yaptıklarının asla karşılığı olamaz. Ancak Türkmenler teröre karşı verilen her türlü mücadelede Türkiye'nin yanında yer alacaktır. Türkmenler özellikle son zamanlarda Türkiye'ye sınır ötesinden gelen terör tehditlerine karşı mücadele edecektir" dedi.

Hafiz, sözlerine şöyle devam etti: "Suriye'de artan terör faaliyetlerine karşı Türkmen savaşçılar Türkiye'ye yardım etmek istiyor. Elbette Türkiye'nin silahlı kuvvetleri buna ihtiyaç duymaz, ancak Türkmenlerin gönüllü olarak istendiği takdirde 5 bin civarındaki silahlı gücüyle Suriye içerisindeki PKK ve DAEŞ unsurlarına karşı mücadele edebilir."

"Başbakan Ahmet Davutoğlu ile sürekli görüştüğünü" anımsatan Hafiz, işbirliği tekliflerini "Türkmen komutanlar ile de değerlendirdiğini" söyledi. Hafiz, Suriye Türkmen Kitlesi olarak Suriye'nin çeşitli bölgelerinde ofis ve yardım depolarının bulunduğunu ifade etti.

Güvenli bölgeye destek

İran yönetiminin Suriye iç savaşına doğrudan müdahil olduğunu, hatta Esed rejimi adına muhaliflerle ateşkes görüşmeleri yaptığını belirten Hafiz ayrıca "İran'ın Suriye'deki amacının ülkenin demografik yapısını değiştirmek ve Şii unsurları Şam yakınlarda yerleştirmek olduğunu" iddia etti.

Suriye''nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölge konusunu değerlendiren Hafiz, "Güvenli bölge ilk olarak Türkiye'nin güvenini arttıracak ve Suriye'ye terör örgütlerin mensupların geçişini engelleyecek, Ayrıca PKK'nın uzantısı olan PYD'nin Suriye'de Azez ve Afrin arasındaki bölgeden uzaklaştırarak Halep'e kadar olan bölgede güvenlik sağlandığı an halkın dönmesine yol açacak, üstelik güvenli bölgede PYD ve DAEŞ'in uzaklaştırılması Halep'in kurtarması anlamına gelir. Suriye'nin kuzey bölgesi dışında, Lazkiye'de Bayır Bucak Türkmen bölgesinde de güvenli bölge oluşturmalı" ifadelerini kullandı.

Haber Ara