Dolar

32,5403

Euro

34,8786

Altın

2.426,35

Bist

9.713,47

Türkmen Dağı'nda çarpışan Cebel-i İslam Taburu'ndan açıklama!

Lazkiye kırsalında Suriye rejimine bağlı güçlerin Rusya destekli operasyonuna karşılık bölgede bulunan muhalifler de gece saatlerinde karşı saldırı başlattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-17 23:08:24

Türkmen Dağı'nda çarpışan Cebel-i İslam Taburu'ndan açıklama!

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Önceki gün Türkmen Dağı'ndaki bütün kritik tepeleri kontrol altına alan Suriye rejiminin, gece başlayan operasyon sonucu bu tepelerden üçünü kaybettiği öğrenildi. Bölgedeki operasyona Cebel-i İslam Taburu, Türkistan İslam Cemaati, Ecnad'ul Kavkaz (Kafkas Orduları), Ensaruddin Cephesi, Nusret Cephesi ve Ahrar'uş Şam gibi grupların yanı sıra bazı Özgür Suriye Ordusu gruplarının da destek verdiği öğrenildi.

Son 10 aydır bölgenin en ağır bedel ödeyen gruplarından Cebel-i İslam Taburu ise ortak operasyonla ilgili yaptığı açıklamada pek çok noktanın Esed rejiminden alındığını duyurdu.

İşte Cebel-i İslam Taburu Medya Ofisi tarafından yayınlanan açıklamanın tam metni:

Önceki gün Türkmen Dağı'nın son noktalarına rejim güçlerince düzenlenen saldırının ardından bütün kritik tepeler rejim militanlarının kontrolüne girmiş ve Türkmen Dağı'nda kalan son noktalar da kaybedilmişti. Bugün sabaha karşı ise sahur vaktinde başlatılan operasyon sonucu önceki gün kaybedilen pek çok nokta özgürleştirildi. Rejim güçleri ağır darbe alırken stratejik öneme sahip İsa Pınar (Ayn İsa), Burc el Hayat (Karamanlı Tepesi), Şahrura ve Çümeren bölgeleri tekrar mücahitlerimizin kontrolü altına alınmıştır.

Cebel-i İslam Taburu'nun da dahil olduğu ortak operasyon belli bölgelerde devam etmektedir. Operasyonu yürüten mücahitlerimizin emniyeti gereği daha fazla detay veremediğimiz saldırılar sonucu rejim güçleri büyük oranda imha edildi. Sahadaki mücahitlerimizin aktardığı bilgiye göre sabaha karşı düzenlenen ani baskından ötürü rejim güçleri geri çekilme fırsatı bulamayarak işgal ettikleri tepelerde ve köylerde öldürüldü.

Operasyonla ilgili sayısal detaylar, videolar ve görseller ise daha sonra medya ofisimiz tarafından paylaşılacaktır.

Ramazan ayının bereketiyle Müslüman kardeşlerimizi müjdelemek isteriz ki Türkmen Dağı'nda bulunan kardeşleri katil ve zalim rejime karşı teslim olmadılar, Allah'ın nusretiyle zalimlere darbeler vurmayı sürdürüyorlar. Müslüman kardeşlerimizden talebimiz, salih dualarında cephelerde düşmana karşı ribatta bulunan ve düşmanlarının üzerine yürüyen mücahit kardeşlerini unutmamalarıdır.

Haber Ara