Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

“Türkler, ‘Şahin’ hava savunma sisteminin intikamını Ruslar’dan aldı”

‘Avia.pro’ haber sitesi, Suriye’deki Rus Hmeymim Hava Üssü’nün, ilk defa Türk T-122 Sakarya çok fırlatmalı roket sistemleri tarafından saldırıya uğradığını idda etti. Site, saldırının Libya’daki ‘Şahin’ hava savunma sisteminin tahrip edilmesine tepki olarak gerçekleştirildiğini öne sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-08 14:43:24

“Türkler, ‘Şahin’ hava savunma sisteminin intikamını Ruslar’dan aldı”

‘Avia.pro' haber sitesi, Suriye'deki Rus Hmeymim Hava Üssü'nün ilk defa Türk MLRS tarafından saldırıya uğradığını iddia etti.

Haberde, “İlk defa Türk T-122 Sakarya çok fırlatmalı roket sistemleri tarafından Suriye'deki Rus askeri hava üssü Hmeymim'e saldır düzenlendi” denildi.

Avia.pro, saldırıyla ilgili haberlerin Rusya Savunma Bakanlığı temsilcileri tarafından doğrulandığını belirtti.

Türk medyasını da kaynak gösteren Haber sitesi; Rus ordusuna yapılan saldırının Libya'da en az üç ‘MIM-23 Şahin Hava Savunma Sistemi'ni tahrip eden Rus Hava-Uzay Kuvvetleri'nin MiG-29 savaşçıları olmasından kaynaklandığı ileri sürüldü.

Suriye'deki Savaşan Tarafların Uzlaşması için Rusya Merkezi Başkanı Tuğamiral Alexander Shcherbitsky ise, "Suriye'de militanlar ulusal silahlı kuvvetlerin mevzilerine ateş etmeye ve hatta Rus ordusunun bulunduğu Hmeymim üssüne saldırmaya devam ediyor" dedi.

Tuğamiral Shcherbitsky'e göre Rus ve Suriye ordusu, haydut gruplarının saldırılarını etkisiz hale getirmek için önlemler almak zorunda.

“Bugün Suriye'deki en uzun menzilli MLRS sistemi, 40 kilometreye kadar mesafedeki hedefleri vurabilen Türk T-122 Sakarya'dır” diyen uzmanlar, şu görüşleri öne sürdüler:
“Daha önce cihatçıların elinde MLRS'nin maksimum 28-30 kilometre hedef nişan menzili vardı. Suriye'deki mevcut durum göz önüne alındığında, Rus Hmeymim Hava Üssü'nün çevresinden, militanlar tarafından kontrol edilen bölge mesafesi 38-40 kilometre. Bu da Türkiye'nin saldırıya doğrudan karıştığını gösteriyor.”

Rus Hava Üssü'nü düzenlenen saldırıdan Türkiye'yi sorumlu tutan haber sitesi Avia.pro, “Daha önce Türkiye'nin, gerilimi azaltma bölgesinin devriyesini bir kez daha engellendiği biliniyordu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://avia.pro/news/

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara