Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Türkler koalisyon hükümetlerini sevmez'

BBC, AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu seçim zaferini değerlendirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-02 00:56:07

'Türkler koalisyon hükümetlerini sevmez'

1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar olan AK Parti'nin zaferi dünya basınında yer aldı. BBC televizyonu AK Parti'nin seçim zaferini "Türkler koalisyon hükümetlerini sevmezler. Tek partiyi ve güçlü lideri isterler" yorumuyla gördü.

Ajansların haberine göre, Türk bayrağını tutan bir gencin fotoğrafı ile birlikte kullanılan Ankara muhabiri Mark Lowen'in verdiği haberde, "5 ay önce seçimi kaybeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidardaki partisi, bugünkü genel seçimlerde hiç beklenmedik farklı bir çoğunluk kazandı. Sadece çoğunluğu kazanmadı aynı zamanda oyların büyük payını alarak büyük bir zafer elde etti. AK Parti yeni seçim kararıyla oynadığı kumarın, karşılığını aldı. Erdoğan şimdi anayasal yolları deneyerek referandum yapmadan başkanlık sistemini  getirebilir" yorumunu yaptı ve Erdoğan'ın bundan sonra neler yapabileceğinin merak konusu olduğunu söyledi.

PKK'nın temmuz ayında ateşkesi kestikten sonra şiddet eylemlerini çoğalttığına işaret eden BBC, bu seçim sonuçlarından sonra PKK'nın şiddeti artırabileceğine dikkat çekti.

"SİZE İSTİKRAR VE GÜVEN SAĞLAYALIM"

Son haftalarda  3 bombalı saldırının olduğunu, Erdoğan'ın Suriye'deki radikal örgütlerle temaslarda bulunduğunu ileri süren BBC, AK Parti'nin halka, "Bize oy verin. Size istikrar ve güven sağlayalım" sözünü verdiğine işaret etti.

Türkiye'nin  darbelerle, ekonomik krizlerle ve terörle sarsılan geçmişini anlatan BBC, Türkiye'nin 3 bombalı olay yaşadığına değinirken "Halk Erdoğan'ı istedikleri lider olarak görüyor. Partisinin tek başına iktidar olmasıyla hakkındaki tenkitler artabilir ama halk muhafazakar Müslüman sesinin  dünyada duyulacağından mutlu. Batı ile ilişkileri sert. Geçen hafta bir TV kanalı kapatıldı ama halk muhafazakar Müslüman sesin kazanmasından mutlu oldu" yorumunu yaptı.

Haber Ara