Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Türkiye'yi güçsüz göstermek istiyorlar'

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, kanlı saldırılara ilişkin, 'Bu saldırılarla, yönetenlerle yönetimler arasında bir güven krizi oluşturmak istiyorlar. İşte bunu boşa çıkartmak için de hakkıyla yönetenlere sahip çıkmak gerekiyor. Bu saldırıları yapanlar Türkiye'yi güçsüz göstermek istiyorlar' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-18 18:41:10

'Türkiye'yi güçsüz göstermek istiyorlar'

Yılmaz, Seyfebeli mevkisinde Çöpten Enerji Üretimi Tesisi ve Katı Atık Düzenli Depolama Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, tesisin şehre hayırlı olmasını temenni etti. Tesisin Sivas'a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, Muharrem ayına işaret ederek, Kerbela'da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Dağlıca'da yaşanan katliama da değinen Yılmaz, "Bu ülke için, milletin değerleri için hayatını veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Gazilerimize de Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi.

Bütün saldırıların Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne yapıldığına belirten Yılmaz, "O halde bu saldırıları boşa çıkartmak için Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine daha çok önem verilmesi lazım. Bu yapılan saldırılar Türkiye'nin demokrasisine ve özgürlüklerine yapılan saldırılardır" ifadesini kullandı.

Yılmaz, demokrasiye ve özgürlüklere daha çok sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Bu yapılan saldırılar Türkiye'nin istikrarına yapılmış saldırılardır. Rusya'nın ve Fas'ın devlet başkanları da böyle diyor, 'bu saldırı Türkiye'nin istikrarınadır.' O halde yapmamız gereken Türkiye'nin istikrarına sahip çıkmamızdır. Bu saldırılarla, yönetenlerle yönetimler arasında bir güven krizi oluşturmak istiyorlar. İşte bunu boşa çıkartmak için de hakkıyla yönetenlere sahip çıkmak gerekiyor. Bu saldırıları yapanlar Türkiye'yi güçsüz göstermek istiyorlar. Ondan sonra Türkiye coğrafyada lider ülke olacak. 21. yüzyıl da Türkiye'nin yüzyılı olacaktır inşallah. Ama bunu sağlamanın şartı daha çok çalışmak, daha çok birlik ve beraberlik içinde bulunmak."

İstikrarlı bir yönetimle nelerin başarılabileceğinin bu millete gösterildiğini aktaran Yılmaz, hep birlikte yeniden büyük Türkiye'nin hayal olmadığının görüldüğünü ve inanıldığını belirtti.

Bu dönemde milletin özgüven kazandığını, istikrar içerisinde ekonominin güçlendiğini ve demokrasinin kökleştiğini bildiren Yılmaz, yapılan reformlar ile her kesim için ötekileştirmenin son bulduğunu anlattı.

BU SEÇİMLERDE TÜRKİYE'NİN İSTİKRARINA VE İSTİKBALİNE KARAR VERİLECEKTİR

Yılmaz, demokratikleşmenin derinleşmesi ve ekonominin güçlenmesinin istikrara bağlı olduğuna dikkati çekerek, "Siyasetin milletle olan bağı güçlendi. Yönetimin kalitesi arttı, daha az kaynakla daha fazla hizmet üretildi. Vatandaştan daha az vergi alınarak, daha az kaynak alınarak daha çok hizmet verildi" ifadesini kullandı.

Türkiye'de halkın iradesinin hakim irade haline geldiğine değinen Yılmaz, "Siyaset kendi yatağında akmaya başladı. İlk defa partilerin seçim beyannamesi takip edilir hale geldi. İşte bu siyasetin kendi yatağında akması demektir. Bu seçimlerde Türkiye'nin istikrarına ve istikbaline karar verilecektir. Bu Türkiye'nin seçimidir, seçimimiz de bizim kaderimizdir" dedi.

Şehir mirasının aynı zamanda medeniyet birikimi olduğunu bildiren Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

"Şehirlerimizi çevre, insan dostu marka şehirler haline getirmek, kimlikli ve kişilikli şehirler haline getirmek için elbirliğiyle çalışıyoruz. Şehir planlamasında insanımızı merkeze koyuyoruz. İnsanın sağlığını ve huzurunu düşünüyoruz. İşte bu anlayışla vatandaşımızın şehirdeki yaşam kalitesini artırmak istiyoruz. Bunun için çevrenin temiz, kullanılan enerjinin temiz olması gerekir. Bugün burada hizmete aldığımız tesis hem Sivas'ın çevre temizliğine katkıda bulunacak, hemde Sivas'a enerji kazandıracak.

Şehirdeki yaşam kalitesi kentsel altyapılarla desteklenir. Bu dönemden 41 milyondan fazla insanımıza içme suyu imkanı sağladık ve içme suyu arıtma tesisi imkanı sağladık. Atık arıtma tesisini geçmiş 80 yılda yapılan kadar yaptık, katı atıkta da 80 yılda yapılandan daha fazlasını yaptık."

Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise konuşmasında, tesisin Sivas'a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Bu tür projelerin Türkiye'de refah seviyesinin artmasıyla ortaya çıktığını ve çöpün enerjiye dönüştüğünü vurgulayan Yıldız, çöpten çıkan metan gazının birçok zehirli gazlardan daha tehlikeli olduğunu bilim adamlarının söylediğine işaret etti.

Yıldız, bu tür tesislerin tüm şehirlerde arttığına dikkati çekerek, 81 ilde aynı tesislerin kurulmasıyla çevreye olan borcu ödeyen ve katma değer üreten bir tesisten bahsedilmiş olacağını kaydetti. Yıldız, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye destek istedi.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Yılmaz ve Yıldız, Çöpten Enerji Üretimi Tesisi ve Katı Atık Düzenli Depolama Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Haber Ara