Dolar

32,5779

Euro

34,8036

Altın

2.510,86

Bist

9.693,46

Türkiye'yi duygulandıran askerin babası konuştu

Zeytin Dalı Operasyonuna katılan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Kuzu'nun söylediği 'İstikamet Kızıl Elma, ailem beni beklemesin' sözleri Türkiye'nin

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-24 09:59:57

Türkiye'yi duygulandıran askerin babası konuştu
Zeytin Dalı Operasyonuna katılan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Kuzu'nun söylediği 'İstikamet Kızıl Elma, ailem beni beklemesin' sözleri Türkiye'nin gündemine otururken, kahraman askerin babası ve annesi, oğulları ile gurur duyduklarını ifade etti.

5 çocuklu ailenin en büyüğü olan Mehmet Kuzu, Ankara'nın Etimesgut Zırhlı Birliklerde acemi birliğini yaptıktan sonra usta birliği olarak Edirne'nin Süloğlu ilçesine gitti. Usta birliğinde vatani görevini yapan Mehmet Kuzu, daha sonra sözleşmeli uzman çavuş oldu. 4 buçuk yıldır görevini sürdüren Mehmet Kuzu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e düzenlediği 'Zeytin Dalı' operasyonu kapsamında kara harekatına katıldı. Afrin operasyonunu takip eden bir televizyon kanalı muhabiri, cepheye giden Uzman Çavuş Mehmet Kuzu'ya tankın üzerindeyken "İstikamet neresi?" diye sorunca 'Kızıl Elma' cevabını aldı. Ailene bir mesajın var mı? sorusuna ise "Beklemesinler, bu vatanı bölemezler" karşılığı verdi. Kuzu'nun bu sözleri tüm Türkiye'yi duygulandırdı.

"DÖNMEK DE VAR DÖNMEMEK DE VAR"

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde ikamet eden kahraman askerin ailesi İHA'ya konuştu. Kuzu'nun babası Cemil Kuzu, "Mehmet ilk Ankara Etimesgut'ta acemi asker olarak göreve başladı. Usta birliğine Edirne Süloğlu'na gitti. Oradan sözleşmeli uzman olarak Ankara'ya gitti. 2 amcasının sayesinde sözleşmeli oldu. Şuanda da uzman olarak devam ediyor. Beklemesinler mesajı gönderdi bize. Biz ülke olarak dini konularda Allah'a şükür bilinçliyiz. Dönmek de var dönmemek de var. Hepsine hazırlıklı olsunlar dedi. Bu hissedilir bir durum değil. Kendi kalbinden geçen şeyi konuştu" dedi.

"BİLİNÇLİ OLARAK SÖYLEDİ"

Baba Kuzu, oğlunun istikamet Kızıl Elma söylemine ilişkin de "Kızıl Elma'yı çocukluğundan beri görüştüğü arkadaşlarından ve liderlerimizin de dile getirdiği Mehmet'in de hedeflediği bir konuydu. Bunu bilinçli olarak söyledi. Kalbindekini söylemiş. Bunu da tüm Türkiye'ye bilmeyenlere duyurmuş oldu" ifadelerini kaydetti.

Anne Ümmehan Kuzu ise, çok duygulu olduğunu ifade ederek harekatta görev yapan tüm askerlere, "Afrini temizlesinler, dönsünler diyorum" şeklinde seslendi.

(Uğur Arslan/İHA)

Haber Ara