Dolar

32,3569

Euro

34,9550

Altın

2.320,17

Bist

9.079,97

Türkiye'ye İslamiyeti öğrenmek için geliyorlar

Dünyanın farklı coğrafyalarındaki ilahiyat fakültelerinin öğrencileri ve farklı meslek grubundaki kişiler, Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek ve İslami dersler almak üzere Bolu'yu tercih ediyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 11:52:28

Türkiye'ye İslamiyeti öğrenmek için geliyorlar

Bolu Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Yavuzyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerinin, Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye'de açtığı ilk eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi.

Merkezin 1973'ten bu yana hizmet verdiğini anlatan Yavuzyılmaz, "Ülkelerinde doktor, mühendis, avukat, hakim, diş hekimi ve gazeteci gibi çeşitli mesleklerde görev yapanlar, dini eğitim almak için merkezimize başvuruyor. Çok sayıda ülkedeki ilahiyat fakültesi öğrencilerinin yanı sıra farklı meslek grubundaki kişiler, Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek ve İslami dersler almak için kente geliyor. Bu kişiler, eğitimlerini tamamlayarak ülkelerine döndüklerinde 'fahri din görevlisi' olarak hizmet veriyorlar" diye konuştu.

Oş Üniversitesi öğrencilerine eğitim

Zeki Yavuzyılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesinin 22 yıldır süren işbirliği kapsamında eğitimler verdiklerine işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Yapılan protokol doğrultusunda, Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencileri de merkezimizde eğitim alıyor. Diğer sınıflara ise ülkelerinde devam ediyorlar. Son 5 yıl içerisinde Rusya, Azerbaycan, Moğolistan, Kazakistan, Kırgızistan, Haiti, Tataristan, Gürcistan, Afganistan, Bulgaristan, Romanya, Kırım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden öğrenciler, Bolu'ya eğitim için geldi. Bunlara 45-50 gün süreyle dini eğitim vermemizin yanı sıra Kur'an-ı Kerim okumayı öğretiyoruz. Yaklaşık 15 gün önce Moğolistan'dan gelen bir grubumuz vardı. Onları gönderdik. Şimdi farklı ülkelerden gelen yeni grubumuzla eğitimleri sürdürüyoruz. Türkiye'ye gelerek İslam dini konusunda eğitim almak içi sıra bekleyen çok sayıda kişi var."

Eğitim için Rusya'dan gelen Aydan Mehmetova ise 40 gün süreyle Türkiye'de İslami dersler alacaklarını vurgulayarak, "Bir süredir eğitimlerimiz devam ediyor. Kur'an-ı Kerim okumayı da öğreniyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz" dedi.

 Öğrencilerden Esra Keleş de 15 kişilik grupla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden geldiklerini ve vaizlik eğitimi aldıklarını aktararak, KKTC'de Kur'an kursunda görev yapacaklarını kaydetti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara