Dolar

32,3722

Euro

35,0096

Altın

2.323,69

Bist

9.079,97

Türkiye ve Azerbaycan çalışma ve sosyal güvenlik alanındaki iş birliğini geliştirecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu:- '(Azerbaycan'la) Her konuda güçlü bir ilişki seviyesi var. Bunları önümüzdeki dönemde projelendirerek, istişare ve dayanışmamızı çalışma hayatının her alanında artırarak daha faydalı sonuçlar elde etmek için adımlarımızı güçlü şekilde atacağız'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-02 11:33:27

Türkiye ve Azerbaycan çalışma ve sosyal güvenlik alanındaki iş birliğini geliştirecek
Türkiye ile Azerbaycan arasında çalışma ve sosyal güvenlik alanlarında iş birliklerini geliştirmeyi öngören protokol imzalandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Selim Müslümov'un eş başkanlığında başkent Bakü'de Türkiye-Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları Ortak Daimi Komisyonu 9. Toplantısı yapıldı.

Toplantının ardından bakanlar, taraflar arasında çalışma ve sosyal güvenlik alanlarındaki iş birliğinin geliştirilmesine yönelik protokolü imzaladı.

Sarıeroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, protokolde, iki ülkedeki iş gücü piyasalarındaki işsizlerin, iş gücü piyasasına girmek isteyenlerin mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi için eğitim faaliyetlerinin yapılması, elektronik istatistik altyapıların oluşturulması konularında tecrübe paylaşımı, iş gücünün her iki ülkede de karşılıklı olarak hayatlarının kolaylaştırılması konusunda adımların atılması gibi maddelerin yer aldığını belirtti.

Protokolde, çalışma izinleri konusunda daha kolaylaştırıcı prosedürlerin uygulamaya konulmasının da yer aldığını ifade eden Sarıeroğlu, iş sağlığı ve güvenliği konusunda inşaat sektörü başta olmak üzere iş birliğini geliştireceklerini, kayıt dışılıkla mücadelede daha sıkı çalışacaklarını, kadın, genç ve engellilerle ilgili proje paylaşımında bulunacaklarını kaydetti.

Toplantıları daha düzenli hale getireceklerini söyleyen Sarıeroğlu, "Her konuda güçlü bir ilişki seviyesi var. Bunları önümüzdeki dönemde projelendirerek , istişare ve dayanışmamızı çalışma hayatının her alanında artırarak daha faydalı sonuçlar elde etmek için adımlarımızı güçlü şekilde atacağız. En üst seviyede olan ilişkilerimiz dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku salıyor. Birlikteliğimiz ve kardeşliğimiz daim olsun." dedi.

Azerbaycanlı Bakan Müslümov da iki ülke arasındaki ilişkilerin yüksek düzeyde olduğunu belirterek, çalışma ve sosyal güvenlik alanındaki iş birliklerini daha da ileri taşıma arzusunda olduklarını ifade etti.

Azerbaycan'da çalışma izni verilen yabancı ülke vatandaşlarının üçte birini Türk vatandaşlarının oluşturduğu bilgisini paylaşan Müslümov, "İki ülkenin çalışma piyasaları birbirine açık. Bazı ufak sorunlar var, fakat bu sorunlar da yakın zamanda giderilecek. Çalışma piyasasının düzenlenmesi, kayıt dışılık oranının azaltılması, sosyal güvenlik sisteminin geliştirilmesi, tecrübe paylaşımı gibi konularda iş birliğini geliştireceğiz." diye konuştu.




VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara