Dolar

32,5231

Euro

34,8051

Altın

2.423,19

Bist

9.732,66

Türkiye-Ürdün işbirliğine onay çıktı

Türkiye ile Ürdün arasında nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı için işbirliğini öngören anlaşma, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 10:49:15

Türkiye-Ürdün işbirliğine onay çıktı

AA'nın haberine göre; Nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımına dair Türkiye ile Ürdün arasında işbirliği anlaşmasının onaylanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı alanında bilimsel, teknik ve ekonomik işbirliği, ulusal nükleer programlarının ihtiyaçları ve önceliklerine uygun geliştirilecek. Anlaşmanın hükümleri her bir taraf devletin nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımıyla ilgili taraf olduğu diğer uluslararası anlaşmalar kapsamındaki hak ve yükümlülüklerini etkilemeyecek.

Nükleer güç ve araştırma reaktörlerinin saha çalışmaları, tasarımı, inşası, işletmeye alınması, işletilmesi ve modernizasyonu, test edilmesi ve bakımı ile işletmeden çıkarılması alanlarında işbirliği yapılacak. 

Ayrıca bilimsel araştırma, eğitim ve öğretimde insan kaynaklarının geliştirilmesi, nükleer emniyet, uranyum yataklarının araştırılması konularında da işbirliğine gidilecek.

Haber Ara