Dolar

32,3821

Euro

34,9985

Altın

2.326,14

Bist

9.079,97

'Türkiye, turizmdeki krizden güçlenerek çıkacak'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 'Türkiye turizm alanında bir daralma yaşıyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-10 19:09:54

'Türkiye, turizmdeki krizden güçlenerek çıkacak'
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Türkiye turizm alanında bir daralma yaşıyor. Türkiye bu daralmadan, bu krizden güçlenerek çıkacak. Bugün bütün arkadaşlarımızın da ittifak ettiği görüş bu" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bölgesel koşullar nedeniyle sekteye uğrayan turizm sektörü hakkında değerlendirme için Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda sektörün önce gelen iş adamlarıyla bir araya geldi. Basına kapalı olarak yapılan toplantıya, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Kaya Demirer, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, Turist Rehberleri Birliği Başkanı A. Zeki Apalı ve Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır katıldı. Avcı, turizmin önde gelenleriyle yapılan bu toplantıların her ay yapılacağını ve kapsamının genişletileceğini söyledi.

Basına kapalı yapılan toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan ve soruları yanıtlayan Bakan Avcı, açıklamasına "Türkiye turizm alanında bir daralma yaşıyor. Gerçi bütün dünyada, farklı farklı nedenlerden benzer şeyler söz konusu, ama Türkiye bunu biraz daha fazla hissediyor, bölgesel şartlarımız nedeniyle" diyerek başladı.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİNİN İÇ TURİZME CAN VERMESİ BEKLENİYOR

Bayram tatilinin 9 gün olarak belirlenmesinin turizme katkı sağlamasını umduklarını belirten Avcı, "Ramazan Bayramı tatilinin, sektörümüzün de talepleri doğrultusunda, 9 gün olarak belirlenmesiyle, yani 1 buçuk günlük idari izinle, özellikle iç turizm açısından sektörü rahatlatacak bir adım atıldığını ümit ediyoruz. İnşallah yurttaşlarımız da aynı zamanda dinlenerek ve gezerek de memleketimize hizmet edilebileceğini göstermiş olacaklar. İkinci bir konu da, yine sektörün talepleri doğrultusunda, ülkemize gelen turist uçaklarının teşvik edilmesi. Bu bağlamda 6 bin dolar olan teşviklerin, 150'nin üzerinde yolcu taşıyan uçaklar için yüzde 30 zamlı olarak, 31 Mayıs'ta biten bu uygulamanın 31 Ağustos'a kadar uzatılması biçiminde" dedi.

"TÜRKİYE BU KRİZDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAK"

Türkiye'nin turizm konusunda geçen yıllara göre bir daralma yaşadığından bahseden Avcı, "Türkiye bu daralmadan, bu krizden güçlenerek çıkacak. Bugün bütün arkadaşlarımızın da üzerinde ittifak ettiği görüş bu. Evet, zor günlerden geçiyoruz. Sektör olarak zor günlerden geçiyoruz, ama biz buradan hem ürün çeşitlendirmesi, hem pazar çeşitlendirmesi çok daha güçlenerek çıkacağız" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Avcı, "2016 yılındaki daralma beklentiniz nedir?" sorusuna, "Şimdi biz kendimizi oranlara bağlayarak buna mahkummuş gibi görünmeyelim. Biz isteriz ki daha da yukarıya çıksın. Ama geçen yıla göre biraz fark edeceğiniz görüyoruz" şeklinde cevapladı.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara