Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Türkiye Teknoloji Buluşmaları

Turkcell Kamu Satış Direktörü Küçüközdemir:- 'Türkiye'nin 80 iline Turkcell Superonline fiber omurgasını götürmüş durumdayız'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-30 16:19:44

Türkiye Teknoloji Buluşmaları
Turkcell Kamu Satış Direktörü Murat Küçüközdemir, "Türkiye'nin 80 iline Turkcell Superonline fiber omurgasını götürmüş durumdayız." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde Turkcell'in ana sponsorluğunda EticaretSEM tarafından organize edilen Türkiye Teknoloji Buluşmaları, Trabzon'da gerçekleştirildi.

Küçüközdemir, bir otelde düzenlenen etkinliğin açılışında, Türkiye'de istihdamın yüzde 74'ü, cironun da yüzde 62'sinin KOBİ'lerde olduğunu belirtti.

KOBİ'lerin yüzde 91'inin teknolojiyi düşük ya da orta düşük seviyede kullandığına işaret eden Küçüközdemir, bu kapsamda Turkcell olarak kendilerine önemli bir misyon biçtiklerini ve teknolojiye en uygun şekilde çalıştıklarını vurguladı.

Küçüközdemir, kamu kurumlarında ise teknolojiye yatırımın her geçen yıl artış gösterdiğini dile getirerek, "Devlet teknolojiye ciddi şekilde yatırım yapıyor. 2000'lerin başındaki yaklaşık 1,5 milyarı bulmayan devletin kendi kurumlarındaki iletişim teknolojisi harcamalarının son yıllarda 4,5 milyarlara geldiğini görüyoruz. Bu da kamu kurumlarının 2000'li yılların başına göre 3 kat harcamaları artırdığını gösteriyor. Bu haliyle bile baktığımızda yeterli değil belki ama ciddi bir şekilde iyileşme olduğunu paylaşmak istiyoruz." diye konuştu.

- "Türkiye'de 37 bin kilometre fiber yatırımımız var"

Turkcell'in mobil olduğu kadar sabit alanlarda da çok ciddi yatırımları olduğuna değinen Küçüközdemir, şöyle devam etti:

"Makineler arası iletişim hayatımızı son derece kolaylaştıran ve verimliliği artıran bir konu. Toplamdaki akıllı telefon kullanımı 5 milyarın üzerine geçmişken tablet ve bilgisayar sayısı ise 250 milyonlar civarında. Biz artık yeni bilgisayarlar akıllı telefonlar diyoruz. Bu alandaki çözüm ve uygulamalarımızda derinliği artırıyoruz. İş uygulamaları ve her yerin ofis olmasını da ana değer olarak görüyoruz."

Küçüközdemir, Turkcell Superonline olarak tüm Türkiye'de 37 bin kilometre fiber yatırımları olduğuna işaret ederek, "Trabzon'da da 60 bin noktada şu anda fiber kullanımına hazır bir altyapımız var. 20 bine yakın da aktif müşterimiz bulunuyor. Fiber yatırımlarımız son yıllarda arttığı gibi hızlı şekilde devam edecek. Türkiye'nin 80 iline Turkcell Superonline fiber omurgasını götürmüş durumdayız." dedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise Karadeniz ve Trabzon'un en dinamik nüfusa sahip olduğunu, bunun da girişimcilik ruhunu ön planda tuttuğunu söyledi.

Teknolojinin tüm imkanlarından yararlanılabilmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Şu anda hepimizin önünde akıllı bir telefon var. Ben şu anda toplantı esnasında üç yere talimat verdim. Dünya bunu gerektiriyor. Artık dünyada hem özel sektör hem de kamu teknolojinin tüm imkanlarından yararlanmak suretiyle yönetiliyor. Eğer buna ayak uyduramazsak birileri tarafından yönetiliriz. Bunu en iyi şekilde anlamak ve idrak etmek zorundayız. Biz teknolojiyi birebir uygulayan, bilimsel metotları en iyi şekilde hayata geçiren bir millet olmak durumundayız. Zaten öyleyiz ama daha iyisini yapmak durumundayız."

EticaretSEM kurucusu Merter Özdemir de son yıllarda artık fikrin çok önemli bir değer olduğuna işaret ederek, "Öncelikle bize hep şunu söylüyorlar, 'Benim çok iyi bir fikrim var ama param yok". İnanın bu çağda para çok rahat bulunabilir bir hale geldi. Sizin eğer kuvvetli bir ana fikriniz varsa çok rahat bir şekilde melek yatırımcı diye tabir edebileceğimiz milyon dolarlarca fikirlere yatırım yapıyorlar. Onun için fikir çok değerli." ifadelerini kullandı.

Programa, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, e-ticaret şirketlerinin kurucuları ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara