Dolar

32,4996

Euro

34,8527

Altın

2.474,56

Bist

9.530,47

Türkiye, Suriye'de ateşkesi ihlal etti iddiası

Moskova’daki Rojava temsilciliğinden Rodi Osman, 'Türkiye, Tel Abyad’a ateş açtı, ateşkesi ihlal etti’ iddiasında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-28 11:52:38

Türkiye, Suriye'de ateşkesi ihlal etti iddiası

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Rojava temsilciliğinden Rodi Osman, Türk birliklerinin PYD kontrolünde olan Tel Abyad'a ateş açtığını iddia etti.

Sputnik'in İnterfax haber ajansına dayandırdığı habere göre; Osman, “BM Güvenlik Konseyi'nin (Suriye'de ateşkes öngören) 2268 numaralı kararını ilk olarak Türkiye ihlal etti. Bu ülkenin güçleri Tel Abyad'a ateş açtı” dedi. 

‘TEL ABYAD'A SALDIRAN IŞİD MİLİTANLARI TÜRKİYE'DEN GELDİ'

Osman ayrıca cuma gecesi 55 IŞİD militanının Türkiye'den Suriye'ye geçiş yaptığını ve bu kişilerin Tel Abyad'a yönelik saldırılara katıldığını söyledi.

Diğer taraftan Osman, ‘organize' olarak tanımladığı bu saldırıların ‘(Türkiye Cumhurbaşkanı) Erdoğan'ın hükümetinin Suriye krizinin çözümünden yana olmadığını gösteren bir mesaj' olarak niteledi.

YPG: TÜRKİYE'DEN GELDİLER

Daha önce IŞİD'in Türkiye sınırı yakınında olan Tel Abyad ve Suluk kentlerine saldırı düzenlediği haberleri gelmişti. Reuters'e konuşan YPG sözcüsü Redur Halil de saldırganlarının bazılarının Türkiye sınırından ‘sızdığını' söylemişti. 

PYD Tel Abyad sorumlusu Ömer Eluş da bazı IŞİD üyelerinin Türkiye'den Tel Abyad'a girip saldırı düzenlediğini belirterek, “Türkiye onlara yolu açmış, yardım etmiş” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu da Türkiye'ye yönelik güvenlik tehdidi olması halinde ateşkesin kendileri için ‘bağlayıcı olmayacağını' söylemişti.

Haber Ara