Dolar

32,5938

Euro

34,7271

Altın

2.497,23

Bist

9.524,59

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası

Azdavay ilçesinde yapılan şampiyonanın 2. ayak yarışları sona erdi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-22 20:23:59

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası
Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde yapılan Türkiye Süper Enduro Şampiyonası'nın 2. ayak yarışları sona erdi.
Suğla Yaylası'ndaki ekstrem parkurunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kastamonu Valiliği, Azdavay Kaymakamlığı, Azdavay Belediyesi ve Türkiye Motosiklet Federasyonunun katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Azdavay Motosiklet ve Doğa Sporları Festivali kapsamındaki şampiyonaya 55 sporcu katıldı.
Şampiyonanın son gününde 41 kişinin mücadele ettiği yarışlarda sporcular, yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde zor anlar yaşadı.
Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, yaptığı konuşmada, yarışları sorunsuz şekilde tamamladıklarını belirterek, şunları söyledi:"Bu yarışlar Afyonkarahisar merkezde, Düzce'de, İzmir'de ve Azdavay'da yapılıyor. 3 tane büyük ilin yanında 3 bin 600 nüfusu olan Azdavay'da bu organizasyonu gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz küçücük bir ilçeyiz ama bu yarışlarda son iki yılda Valimiz, Belediye Başkanımız bize destek vermemiş olsa bunu gerçekleştirebilmemiz mümkün değil."
Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ogün Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışları güzel şekilde tamamladıklarını belirtti.
Yarışların dün güzel bir havada gerçekleştiğini anlatan Baysan, "Bugün yağış nedeniyle zemin biraz kayganlaştı. Genel itibarıyla yarışlar çok iyi gitti. Yarışlarda 41 sporcu faal olarak yarıştı." dedi.
Sporculardan Rafet Karakuş ise yarışlara İstanbul'dan katıldığını belirterek, "Hava yağışlı ama çok güzel bir ortam. Zemin çok kaygan, bazı zorluklar yaşadık ama üçüncü oldum. Yaylada, yeşilliklerin içerisinde çok güzel bir yarış yaptık. Azdavay doğallığını hiç bozmamış çok güzel bir mekan." diye konuştu.
Yarışlara Antalya'dan katılan Çağrı Arslan da "Bu yıl ikinci gelişim. Havası, parkuru çok güzel. Dün güneş vardı bugün yağmur yağdı. Toplam üç tur yarış yaptık çok keyif aldık." ifadelerini kullandı.
Yarışmalarda dereceye girenler şunlar:

GP:
1- Emre Coşar
2- Burak Akbulut
3- Rafet Karakuş

Prestij:
1- Emre Coşar
2- Burak Akbulut
3- Burak Özdemir

Usta:
1- Çağrı Aslan
2- Murat Akın
3- Gökhan Kart

Genç:
1- Efe Ünekçetin
2- Kerem Peya
3- Cemil Çakar

Vetaran:
1- Nazmi Malkoç
2- Hüseyin Neziroğlu
3- Özkan Özkan

Hobi:
1- Zacharia Millward
2- Emre Dirik
3- Ali Çıragöz

Haber Ara