Dolar

32,3641

Euro

34,9555

Altın

2.325,56

Bist

9.079,97

Türkiye-Rusya yakınlaşması, ABD’li bakanı rahatsız etti!

Türkiye’nin Rusya ile Soçi’de imzaladığı mutabakattan rahatsız olan ABD Savunma Bakanı Esper, Barış Pınarı Harekâtı'nın bölgede IŞİD'e karşı verilen savaştaki 'kazanımları tehlikeye soktuğunu' söyledi ve 'Türkiye, Rusya'ya yakınlaşarak yanlış yöne gidiyor' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-24 13:12:59

Türkiye-Rusya yakınlaşması, ABD’li bakanı rahatsız etti!

Türkiye'nin Rusya ile Soçi'de imzaladığı mutabakattan rahatsız olan ABD Savunma Bakanı Esper, Barış Pınarı Harekâtı'nın bölgede IŞİD'e karşı verilen savaştaki 'kazanımları tehlikeye soktuğunu' söyledi ve "Türkiye, Rusya'ya yakınlaşarak yanlış yöne gidiyor" dedi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Alman Marshall Vakfı'nda yaptığı açıklamada Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı'nın bölgede IŞİD'e karşı verilen savaştaki 'kazanımları tehlikeye soktuğunu' söyledi ve "Türkiye Rusya'ya yakınlaşarak yanlış yöne gidiyor" dedi.

Sputnik'in aktardığına göre ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Alman Marshall Vakfı'nda Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı değerlendirdi. 

Türkiye'nin operasyonunu "sınırsız işgal" ifadeleriyle tanımlayan Esper, operasyonun Koalisyon güçlerinin "müttefik Kürt güçleriyle birlikte" IŞİD'e karşı verdiği mücadelenin kazanımlarını tehlikeye attığını söyledi. 

"Türkiye bizi çok kötü bir pozisyona sokuyor" diyen Esper ayrıca, Türkiye'nin "eskisi gibi sorumlu bir müttefik olması gerektiğini" söyledi ve "Türkiye Rusya'ya yakınlaşarak yanlış yöne gidiyor" ifadelerini kullandı. 

Esper daha önce de Suriye'nin kuzeyindeki Kürt oluşumlara karşı işlenen savaş suçlarıyla ilgili verilerin doğrulanması durumunda bundan Türkiye'yi sorumlu tutacaklarını söylemişti.

BAKAN AKAR İLE BİR ARAYA GELMESİ BEKLENİYOR

ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile NATO Savunma Bakanları toplantısı çerçevesinde bir araya gelmesi bekleniyor.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in açıklamaları, ABD Başkanı Trump'ın kalıcı ateşkes sağlandığını duyurarak Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırıldığı duyurmasından sonra geldi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik askeri harekâtının başlamasının ardından ABD, bölgedeki yaklaşık 1000 askerini çekmişti. Trump bu askerlerden 200-300 kadarının Suriye'nin güneyindeki Al Tanf bölgesinde kalacağını açıklamış, Esper ise ülkenin doğusundaki petrol bölgelerinde küçük bir ABD kuvvetinin kalması yönündeki bir planın Washington yönetimi tarafından değerlendirildiğini söylemişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara