Dolar

32,4790

Euro

34,9431

Altın

2.436,33

Bist

9.716,77

Türkiye: Rusya ile ortak hedeflere sahibiz

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye ve Rusya'nın zaman zaman farklı değerlendirmeleri bulunsa da hedeflerinin ortak olduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-17 17:16:42

Türkiye: Rusya ile ortak hedeflere sahibiz

AA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye ve Rusya'nın zaman zaman farklı değerlendirmeleri bulunsa da hedeflerinin ortak olduğunu, istikrarı bozacak gelişmelerin hem Türkiye'yi hem de Rusya'yı kaygılandırdığını belirtti.

Sinirlioğlu, Rusya'nın Karadeniz kıyısı şehri Soçi'de Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüştü. Sinirlioğlu ve Lavrov bir süre baş başa görüştükten sonra heyetler arası toplantıya geçildi.

Bakan Sinirlioğlu, Suriye gibi, terörle mücadele gibi uluslararası ve bölgesel meselelerin iki ülkenin ortak gündeminde ön sıralarda yer aldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Zaman zaman farklı değerlendirmelerde olsak da hedeflerimiz birdir. Türkiye ve Rusya bölgemizde ve ötesinde istikrarın en büyük pay sahibidir. Ve istikrarı bozacak gelişmeler hem Türkiye'yi hem de Rusya'yı kaygılandırmaktadır. İstikrar, barış ve güvenlik için Türkiye ve Rusya'nın birlikte çalışması, birbirlerini daha iyi anlaması ve hedeflerdeki ortaklığı gerçekleştirecek bir ortak çalışma düzeni kurması her iki ülkenin de çıkarınadır. Biz bu anlayışla Rusya ile yakın bir işbirliği içinde önümüzdeki dönemde de çalışmaya devam edeceğiz."

Sinirlioğlu, aşırıcılığın hem Türkiye hem de Rusya için bir tehdit olduğunu vurgulayarak, "Bölgemizdeki kargaşa ortamı aşırıcılığı ve terörizmi beslemektedir. Dolayısıyla hep birlikte hem bu sonuçlarla baş etmek hem de bu sonuçlara yol açan koşulları düzeltmek için çalışma kararlılığındayız" diye konuştu.

"Görüş ayrılıklarımız olabilir ancak ortak hedeflere sahibiz"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Türkiye ve Rusya arasında Suriye'deki durum başta olmak üzere Ortadoğu konularında verimli ve karşılıklı güvene dayanan bir diyalog tahsis edildiğini söyledi.

Lavrov, "Ortadoğu'daki durumla ilgili görüş ayrılıklarımız olabilir ancak bölgenin istikrarı açısından ortak hedeflere sahibiz. İstikrar için işbirliği oldukça önemli ve terörün uluslararası topluma bir tehdit oluşturmaması için önemli görevler düşüyor. Türkiye, bizim için ilişkileri herhangi bir siyasi konjonktüre tabi olmadan devam eden önemli bir ortağımız olmaya devam ediyor" diye konuştu.

Lavrov, Dışişleri Bakanlığı görevine gelmesi nedeniyle Sinirlioğlu'nu tebrik ederek, "Sizi çok tecrübeli ve kıdemli bir diplomat olarak tanıdığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Sinirlioğlu ve Lavrov heyetler arası görüşmenin ardından çalışma yemeğine geçti.

Haber Ara