Dolar

32,5261

Euro

34,9768

Altın

2.429,56

Bist

9.805,51

Türkiye Ramazan'a hazırlanıyor

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Türkiye'nin birçok ilinde hazırlıklar tamamlandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 10:21:47

Türkiye Ramazan'a hazırlanıyor

Ramazana sayılı günler kala İstanbul'daki yerel belediyeler de hazırlıklarını tamamladı. Sokak iftarları, ramazan sohbetleri ve konserlerle ilgili planlamalar yapılırken ihtiyaç sahipleri de unutulmadı. Ramazana sayılı günler kala İstanbul'daki yerel belediyeler de hazırlıklarını tamamladı. Sokak iftarları, ramazan sohbetleri ve konserlerle ilgili planlamalar yapılırken ihtiyaç sahipleri de unutulmadı. İstanbul Eyüp Belediyesi'nin "Ramazan Bizi Bulduğu Gibi Bırakmaz" başlıklı ramazan hazırlıklarının tanıtımı gerçekleştirildi. 

Eyüp Ensari Konak'taki tanıtımda konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçenin, Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra İslam medeniyetinin 4. önemli tarih, ilim ve düşünce merkezi olduğunu söyledi.

EYÜP'TE RAMAZAN PROGRAMI

 Eyüp Camii Meydanı'nda her gün 3 farklı lokasyonda oluşturulacak kubbeli yapıların altında akademik kariyeri olan şahsiyetler etrafında ramazan ayının ruhuna uygun sohbet etkinlikleri gerçekleştirilecek. Meydana kurulacak led ekran vasıtasıyla her gün İslam coğrafyasından, Buhara, Bosna, Kahire gibi merkezlerden iftar yayınları gerçekleştirilecek. Ayrıca İslam'ın kutsal beldelerinden, Medine ve Mekke'den sabah namazı sonrası canlı yayın yapılacak.

Anadolu'da çocuklara bu ibadeti sevdirmek amacıyla yarım gün tutturulan oruç, Eyüp'te de uygulanacak. Öğle namazı sonrası çocuklara oruç açtırılıp yemek ikramı yapılacak. Ayrıca Eyüp Sultan Meydanı'nda öğle ezanından önce pedagog eşliğinde çocuklara eğitimler sunulacak.

Eyüp Belediyesi'ne bağlı diğer etkinlik merkezleri ve alanlarda, meal okumalarından iftar sofralarına, ramazan sohbetlerinden sema gösterilerine kadar pek çok farklı etkinlik tüm Türkiye ve dünyadan ziyaretçilerle buluşacak. Eyüp'ün geleneksel hale gelen mahalle iftarları ve özel sahur programları da ramazan ayı boyunca sürdürülecek etkinlikler arasında yar alıyor. 

Eyüp Belediyesi'nin yanısıra Bağcılar, Zeytinburu, Fatih, Üsküdar, Ümraniye Belediyeleri de çeşitli hazırlıklar yapıyor.

BAĞCILAR'DA FARKLI BİR RAMAZAN

Bağcılar Belediyesi'nin, 20 yıl önce “Bağcılar'da Ramazan Farklı Yaşanır” düşüncesiyle başlattığı Ramazan etkinlikleri, farklı ve anlamlı programlara ev sahipliği yapacak.

Aralarında Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu, Vehbi Vakkasoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Çelik'in de bulunduğu tanınmış isimler sohbet programına katılacak. Kuran Gecesi programlarında ise Fenerbahçe Camii İmam Hatibi Fatih Akman, Eyüp Camii İmam Hatibi Metin Çakar ve Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu Kuran ziyafeti verecek.

Şiir Gecelerinde ise TV Programcıları Dursun Ali Erzincanlı ve Serdar Tuncer okuyacağı şiirlerle davetlileri duygulandıracak. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ender Saraç da, "Ramazan'da Sağlıklı Yaşam" konulu söyleşide bulunacak. Yetimler Gecesi'nde de yetim çocuklar için etkinlikler gerçekleştirilecek.

İhtiyaç sahibi bin ilçe sakini Ramazan ayı boyunca İftar Bileti ile anlaşmalı lokantalarda iftarlarını yapabilecekler. Yine ihtiyaç sahibi 10 bin aile de 100 TL'lik Alışveriş Bileti ile anlaşmalı marketlerden Ramazan alışverişi yapabilecek. 'Askıda Ekmek' uygulaması kapsamında da ilçe sakinleri, bir ekmek kendileri bir ekmek de ihtiyaç sahipleri için alarak fırındaki sepete bırakacak.

 

Haber Ara