Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Türkiye Oturarak Voleybol 1. Ligi

Ligde 2. etap grup müsabakaları Fethiye'de başladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-31 22:23:19

Türkiye Oturarak Voleybol 1. Ligi
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından organize edilen Oturarak Voleybol 1. Ligi'nde 2. etap grup müsabakaları Muğla'nın Fethiye ilçesinde başladı.

Beşkaza Spor Salonu'nda yapılan organizasyonun ilk gününde, A Grubu'nda Zonguldak Karadeniz Ereğli Belediyespor, Diyarbakır Ortopedik Engelliler'i, Zonguldak Alaplı Anadolu, Samsun Ekspres'i, Zonguldak Alaplı Anadolu da Diyarbakır Ortopedik Engelliler'i 3-0'lık skorlarla, Karaman Gençlik Hizmetleri ise Samsun Ekspres'i 3-1 skorla mağlup etti.

B Grubu'nda ise Karabük Gençlikspor, Konya Engelliler'i 3-0, Adana Umudun Işığı, Fethiye Gençlik Hizmetleri'ni 3-1'lik skorla yendi.

Müsabakalar 2 Nisan Pazar günü sona erecek.

Oturarak Voleybol Milli Takımı Antrenörü Yusuf Kenan Kök, ligin 2. etabında 9 takımın 120 sporcuyla mücadele ettiğini ifade etti.

Müsabakalarda çok güzel mücadeleler olduğunu dile getiren Kök, şunları kaydetti:

"Oturarak voleybolda, tarihimizde ilk kez 4-12 Kasım'da Hırvatistan'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na davet edildik. Daha önce tespit edilen ve bu müsabakaların ardından belirlenecek oyuncularla 7-13 Nisan'da Karabük'te kampa girerek, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacağız. Bu şampiyonada ilk 10 içerisinde yer almak istiyoruz."

Oturarak Voleybol Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ömer Ünal ise ligin ilk etabının Karabük'te yapıldığını, mayıs ayında Adana'daki final maçlarıyla Türkiye şampiyonunun belirleneceğini bildirdi.


Haber Ara