Dolar

32,5869

Euro

34,8278

Altın

2.415,08

Bist

9.645,02

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç iftar programına katıldı

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç iftar programına katıldı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 09:56:14

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Kılıç iftar programına katıldı
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD'nin başkenti Washington yakınlarında, Maryland eyaletinde yapımı devam eden Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nde iftar programına katıldı.

MÜSİAD'ın ABD Temsilcisi İbrahim Uyar'ın verdiği iftar davetine Kılıç'ın yanı sıra bölgede yaşayan Türkler ile çok sayıda Amerikalı Müslüman iştirak etti.

İftar programı sonrası gazetecilere açıklama yapan Büyükelçi Kılıç, Amerikalı Müslümanların kendisine bizzat gelip Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin yapımından dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Kılıç, "Vatandaşlarımız ve bu bölgede yaşayan Müslüman Amerikalılarla bir araya gelmek için eşimle birlikte ziyarette bulundum. Çok gurur ve mutluluk verici. Gözyaşları içerisinde Türk olmayan Müslüman Amerikalılar gelip Türk devletine teşekkür etti. Bunu görmek gerçekten çok mutluluk vericiydi" dedi.

MÜSİAD Temsilcisi Uyar ise merkezin çevre eyaletlerde yaşayan Müslümanlar için bir kaynaşma merkezi haline geldiğini belirtti. Uyar, "Kültür merkezimiz henüz tam olarak hizmete geçmemiş olmasına rağmen ramazan dolayısıyla her akşam ziyaretçi akınına uğruyor. Birçok Amerikalı Müslüman, Türk devletine böyle bir mekanı açıp ümmete hediye ederek Müslümanların kaynaşmasına vesile olduğu için teşekkürlerini bizler yoluyla iletiyor. Bu çok gurur verici" şeklinde konuştu.

İftar programından sonra kültür merkezinin konferans salonuna geçen misafirler teravih namazı öncesi İslamofobi konulu bir kısa film izledi.

Henüz tam olarak açılmamış olmasına rağmen ramazan dolayısıyla iftar ve teravih gibi programların düzenlendiğini merkez, 16. yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan iki minareli ve dört şerefeli camisi, Türk hamamı ve diğer birimleriyle başkent Washington'a 30 kilometrelik bir mesafede bulunuyor.

Haber Ara