Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

'Türkiye'nin potansiyeline inanıyoruz'

'Türkiye'nin potansiyeline inanıyoruz'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-08 13:59:56

'Türkiye'nin potansiyeline inanıyoruz'
Philips Aydınlatma Üst Yöneticisi (CEO) Eric Rondolat, Türkiye'nin potansiyeline inandıklarını belirterek, "Her zaman herhangi bir ülkede bu tür dalgalanmalar inişler çıkışlar yaşanabilir. Benim şahsen buraya gelip Türkiye'deki insanlarla görüşmemin sebebi de bu. Yani buraya duyduğumuz güveni ve Türkiye'ye desteğimizi dile getirmek." dedi.

Rondolat, Philips ev sahipliğinde düzenlenen sohbet toplantısında, aydınlatmanın artık dijitalleştiğini, internetle bağlantılı hale geldiğini ve dünyada hiç bir sektörün aydınlatmanın sağladığı enerji tasarrufunu sağlayamadığını kaydetti.

Türkiye'de 86 yıldır faaliyet gösterdiklerini anımsatan Rondolat, Türkiye'nin Avrupa'da en genç nüfusa sahip ülke konumunda bulunduğunu ve teknoloji iştahının çok yüksek olduğunu dile getirdi.

Rondolat, dünyada bir ülkede tüketilen enerjinin ortalama yüzde 15'inin aydınlatma için harcandığını belirterek, "Bu oran Türkiye'de yüzde 22. Biz Philips ürünlerini kullanarak bu oranda yüzde 50 ila 80 arasında tasarruf yapabiliyoruz." diye konuştu.

Son dönemde Türkiye'de yaşananlardan sonra hükümetin yabancı yatırımcı çekme konusunda attığı adımlara ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Rondolat, şirket olarak Türkiye'ye taahhütlerinin son derece net olduğuna işaret ederek, "Küresel bir aktör olarak elde ettiğimiz sonuçları elde etmeye devam etmemiz için Türkiye'de de kazanıyor olmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin potansiyeline inandıklarının altını çizen Rondolat, sözlerine şöyle devam etti:

"Her zaman herhangi bir ülkede bu tür dalgalanmalar inişler çıkışlar yaşanabilir. Benim şahsen buraya gelip Türkiye'deki insanlarla görüşmemin sebebi de bu. Yani buraya duyduğumuz güveni ve Türkiye'ye desteğimizi dile getirmek. Hatta bu sabah şirkette yuvarlak masa toplantısı yaptık. Bir kaç kişi 'böyle zorlu zamanlarda ne yapmalıyız?' diye sordu. Ben böyle zamanlarda daha çok fırsatlar elde edileceğini düşünüyorum. Yatırımlar konusuna gelince; biz Türkiye'de hali hazırda bir çok yatırım yaptık. Her sene de yatırımlarımıza devam ediyoruz. Teşvikler konusunda ise bizim üretim stratejimiz kısa vadeli fırsatçı yaklaşımlar üzerine değil de daha uzun vadeli bir strateji. Elbette yerel koşullara ve bize sunacak teşviklere bakıp bir takım spesifik hareketler planlayabiliriz ama şu anda size bu konuda duyurabileceğim bir şey yok."


- "Türkiye'de yaklaşık 650 milyon liralık bir fatura yol aydınlatması için ödeniyor"


Philips Aydınlatma Türkiye Başkanı Göktuğ Gür ise Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçse de buna rağmen yüzde 3,5'lik büyümenin iyi bir rakam olduğunu söyledi.

Bu sıkıntıların 86 yıllık bir şirket için çok kısa dönemli bir geçiş ifade ettiğine işaret eden Gür, Türkiye'ye olan inançlarını dile getirdi. Gür, bir evdeki 12 noktadaki lambaların LED lamba ile değişmesi durumda oluşturulan tasarrufun yıllık 215 lira olduğu bilgisini verdi.

Türkiye'de 7,5 milyon hanenin daha sisteme entegre edileceğini anlatan Gür, bunların tamamının LED'li olacağını öngördüklerini dile getirdi. Gür, Türkiye'de yaklaşık 650 milyon liralık bir faturanın yol aydınlatması için ödendiğini, bu rakamlarda yüzde 80'lik tasarruf yapıldığında ülke için çok ciddi bir avantajın sağlanabileceğinin altını çizdi.


-Her evde LED dönüşümü


Philips Aydınlatma, ağustos ayında piyasaya sürdüğü Essential LED lamba ile uygun fiyat ve yüksek enerji tasarrufuyla her eve LED dönüşümünü getirmeyi hedefliyor.

Philips Essential LED lamba, yüzde 90'a varan enerji tasarrufuyla hem elektrik faturasını hem de cepleri koruyan özelliklere sahip. 4W, 6W ve 8W seçenekleri bulunan Essential LED lamba 10 yıl kullanım ömrü sunuyor.

Essential LED seçenekleriyle 12 lamba olan ortalama bir ev, 58 liradan başlayan yatırım maliyeti ile LED ışığa geçiş yapabiliyor. Bunun yanı sıra evdeki şeffaf lambaların Philips Essential LED değiştirilmesinden sonra her yıl 215 liraya varan elektrik tasarrufu edilebiliyor.

Essential LED, Philips'in 2020 yılına kadar 2 milyar lamba satma taahhüdünü desteklemek amacıyla, Türkiye'deki tüketicilerinin tercihleri doğrultusunda şekillendirildi ve ağustos ayında raflarda yerini aldı.

Essential LED E27 duy seçeneğiyle hem sarı hem de beyaz ışık alternatifi sunuyor.

Bu arada Philips Aydınlatma Türkiye, hayata geçirdiği projelerle şehirleri güzelleştirmeye ve yaşam kalitesini artırmaya devam ediyor. Şirket, son 7 yılda Adana, Ankara, Bursa, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, İzmir, İstanbul, Kahramanmaraş, Konya, Kırklareli ve Lüleburgaz da dahil olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında 50'den fazla ikonik şehir projesine imza attı.

Öte yandan şirket geçen eylül ayında 2016-2020 dönemi için "Daha Aydınlık Yaşamlar, Daha İyi Bir Dünya (Brighter Lives, Better World)" adlı yeni sürdürülebilirlik programını başlattı.

Haber Ara