Dolar

32,5827

Euro

34,7912

Altın

2.508,22

Bist

9.693,46

Türkiye’nin otomobili sürprizleriyle sahneye çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kurulan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) çalışmalarıyla gerçeğe dönüşen Türkiye’nin yerli otomobili bugün görücüye çıkıyor. Gebze’de gerçekleştirilecek “Türkiye’nin Otomobili” tanıtım toplantısında aracın adının açıklanması, C-SUV’un görücüye çıkması ve ilk test sürüşünü yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürpriz açıklamalar yapması bekleniyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-27 14:49:17

Türkiye’nin otomobili sürprizleriyle sahneye çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) çalışmalarıyla gerçeğe dönüşen Türkiye'nin yerli otomobili bugün görücüye çıkıyor. Gebze'de gerçekleştirilecek “Türkiye'nin Otomobili” tanıtım toplantısında aracın adının açıklanması, C-SUV'un görücüye çıkması ve ilk test sürüşünü yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürpriz açıklamalar yapması bekleniyor.

Dönüm noktası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrısıyla iki yıl önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) liderliğinde başlatılan ve Türkiye'nin Otomobili Projesi, Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolüyle hızlandırılan süreçte, bugün bir dönüm noktası yaşanacak.

Yoğun ilgi bekleniyor

Mehmet Gürcan Karakaş'ın üst yöneticiliğinde Anadolu Grubu, BMC, KÖK Grubu, Turkcell Grubu, Zorlu Holding ve TOBB'un katkıları ile ortaya çıkan Türkiye'nin Otomobil Projesi'nin ilk araçları kamuoyuna açıklanacak. Bugün Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde düzenlenecek tanıtım toplantısına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra bakanlar, üst düzey yöneticiler ve iş dünyasından önemli isimler katılacak. Erdoğan'ın dünyaca ünlü tasarım firması Pininfarina tarafından tasarlanan ilk gösterim aracını test etmesi de bekleniyor.

Seri üretim 2022'de planlanıyor

TOGG CEO'su Karakaş, 2022'nin ortalarında Türkiye'nin elektrikli aracını piyasaya sürmeye başlayacağını ve bu aracın piyasaya çıktığı tarihte rakipleriyle aynı seviyede otonom sürüşe hazır olacağını belirtti. Karakaş, bir başka açıklamasında da, “Türkiye'nin otomobilinde 2022 yılında piyasaya çıkana kadar, her hafta, her ay ne yapacağımız programlandı. Planı tıkır tıkır işletiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

5 model üretilecek

Türkiye'nin vizyon projelerinden biri olarak görülen “Türkiye'nin Otomobili”nin başlangıçta C Segmentinde elektrikli bir SUV ile piyasaya girmesi, takip eden yıllarda model sayısını 5'e çıkarması planlandı. Projede, 3 fazdan oluşan yaklaşık 15 yıllık bir yatırım hamlesine yönelik planlar hazırlandı. Fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen Türkiye'ye ait olacak projenin 15 yıl içinde Türk ekonomisine 50 milyar avro, cari açığa 7 milyar avro katkı sağlaması ve doğrudan 4 bin, dolaylı 20 bin kişiye istihdam oluşturması öngörülüyor.

Son detay da paylaşıldı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun resmi Twitter sayfasından yerli otomobile dair yeni detaylar veren iki görüntü daha paylaşıldı. Grubun ''Tam şarj #YeniliğeYolculuk, #DoğuştanElektrikli, #SıfırEmisyonlaSıfırdanBaşladık, #TürkiyeninOtomobili,  #TOGG'' etiketiyle sunduğu animasyon görüntüde yerli otomobilin elektrikli yapısı ve pil gücüne vurgu yapıldı. Ayrıca aracın direksiyonunu, ön konsolunu ve iç tasarımın bir kısmını gösteren bir fotoğraf paylaşıldı.

Haber Ara