Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi açıkladı: 6 Şubat'ta Astana'da ne görüşülecek?

Diriöz, görüşmenin amacının Suriye’deki ateşkesi kontrol etmeye yönelik bir üçlü mekanizmanın oluşturulması olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-03 13:33:30

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi açıkladı: 6 Şubat'ta Astana'da ne görüşülecek?

Rus basınına konuşan Diriöz, Kazakistan'ın başkenti Astana'da 6 Şubat'taki görüşmelerin teknik bir görüşme olacağını belirterek “Amaç Suriye'deki ateşkesin kontrolüne yönelik üçlü bir mekanizmanın oluşturulması yönünde çalışmalar gerçekleştirmek” dedi.

Diriöz, görüşmeye katılacak Türk heyette siyasilerin yanı sıra askeri yetkililerin olacağını da belirtti.

Astana görüşmeleri sonucunda Türkiye-Rusya-İran üçlü mekanizmasına değinen Diriöz, “Üçlü mekanizma hakkında detaylı bilgi veremem, ancak Türkiye, İran ve Rusya ateşkes ihlalleri hakkında birbirlerine bilgi verme konusunda anlaştı. Sonuca odaklanacak olursak, sistemin çalıştığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Cenevre ve Astana'daki görüşmelerin birbirinin yerine geçecek nitelikte değil birbirini tamamlar nitelikte olduğunu da ifade eden Diriöz, şöyle konuştu:

Astana'daki görüşmelerin Suriye'de ateşkes sağlanması ve tüm bölgelerde ateşkesin korunması amaçlanırken, Cenevre'deki görüşmeler tamamen siyasi bir özellik taşıyor. Bu nedenle bu görüşmeler birbirini tamamlıyor, Astana'da varılan ateşkese yönelik mutabakat Suriye'de barışçıl bir sürecin başlamasına olanak verecek.”

Haber Ara