Dolar

32,5962

Euro

34,7568

Altın

2.495,83

Bist

9.524,59

Türkiye'nin ilk waffle tesisi Sakarya'da kuruldu

Türkiye'nin ilk waffle tesisi Sakarya'da kuruldu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 13:46:57

Türkiye'nin ilk waffle tesisi Sakarya'da kuruldu
Elvan Grubu, Türkiye'nin ilk ambalajlı waffle ve fondante üretim tesisini Sakarya'da kurdu.

Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla Sakarya'da Balaban Gıda bünyesinde 3 yeni tesis kurduklarını söyledi.

İlk tesiste waffle, ikincisinde Türkiye için yine bir ilk olan Fondante markasıyla ikramlık ürünler yaptıklarını belirten Kadiroğlu, "Fondante aslında ne şeker ne de çikolata, yenilikçi bir lezzet. Biz bu ürünümüze hem şeker hem çikolata diyoruz. En son teknolojiyle donattığımız üçüncü tesisimizde ise gofret üretimi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Kadiroğlu, Türkiye'nin ilk waffle tesisini Sakarya'ya kurduklarını, "Today Waffle" markasıyla üretim yaptıklarını ifade ederek, Hollanda-Belçika klasiği olan Caramel Waffle'ı Türkiye'de ambalajlı olarak ilk kendilerinin ürettiğini açıkladı.

Farklı çeşit ve boyutlarda üretim yapabilen tesisle özellikle gençlerin favorisi olacaklarını vurgulayan Kadiroğlu, "Çünkü çay ve kahve keyiflerine lezzet katacak bu ürünü damak tadımıza uyarladık. Talebe göre yeni waffle tesisleri de kuracağız. Kısa sürede Türkiye'den Avrupa'ya yapılan kruvasan ihracatının yüzde 80'ini tek başımıza gerçekleştirir olduk. Kruvasanda olduğu gibi waffleda da Türkiye'yi üretim üssü yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara