Dolar

32,5646

Euro

34,7094

Altın

2.492,06

Bist

9.524,59

'Türkiye'nin geleceği AK Parti ile özdeşleşmiş bir durumda'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Türkiye'nin geleceği, hatta çok geniş coğrafyada insanların geleceği neredeyse AK Parti ile özdeşleşmiş bir durumdadır.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-17 15:25:47

'Türkiye'nin geleceği AK Parti ile özdeşleşmiş bir durumda'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, temayül yoklaması için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, Türkiye'de iktidar partisi olan, halkın yüzde 50'sinin oyunu alan AK Parti'de iki yıl içerisinde, çok önemli iki değişim süreci yaşandığını söyledi.

Kurtulmuş, şimdi ikinci bir değişim sürecinin ortaya çıktığına dikkati çekerek, "Bu süreçlerde de teamüller bellidir, neyin ne olacağı bellidir. AK Parti siyasi hareketini sadece bir parti olarak değil, bir hareket olarak gördüğümüz bu hareketin lideri bellidir. Dolayısıyla bu süreçte teamüllere uygun bir şekilde, bütün ilgili arkadaşlarımıza görüşleri sorulacak ve bunun sonucu olarak da pazar günü inşallah çok güzel bir kongre yaparak, Türkiye bu değişimi de gerçekleştirecektir." diye konuştu.

Bir gazetecinin, "(Genel Başkan ve Başbakan) Siz misiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bu siyasi hareketin içerisinde hiç kimse kendi şahsı adına hesap yaparak yol almaz. Burası bir dava hareketidir. Türkiye'nin geleceği, hatta çok geniş coğrafyada insanların geleceği neredeyse AK Parti ile özdeşleşmiş bir durumdadır. Dolayısıyla bizim bu çerçevede, hiç kimsenin kişisel bir hesabın içerisinde olması söz konusu olmaz. Bu süreçler nezaket içerisinde, ilgili kurullarda konuşularak, gerçekten son derece olgun bir şekilde yürütülür. Şimdiye kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak, hiç şüpheniz olmasın.”

"TÜRKİYE, YOLUNA ÇOK DAHA SAĞLAN DEVAM EDECEK''

Kurtulmuş, 22 Mayıs Pazar günü bütün dünyanın gözünün üstünde olacağı bir kongrenin yapılacağının altını çizerek, "Bu kongrede verilecek mesajlarla birlikte, bu kongrede ortaya çıkan birlik, beraberlik tablosuyla birlikte inanın ki kongreden sonra, pazartesiden itibaren Türkiye, çok daha sağlam, çok daha sağlıklı bir şekilde yoluna devam edecektir. Kaldı ki hem Türkiye'nin hem bölgenin hem de Türk siyasi hayatının çok önemli meselelerinin olduğu bir dönemden geçiyoruz. AK Parti'ye karşı milletin bu kadar çok teveccüh göstermesinin temel nedenlerinden birisi, yeni Türkiye'yi kurma iddiası ve sorumluluğudur. AK Parti böyle bir iddiadadır ve milletimiz de AK Parti'ye böyle bir sorumluluğu vermiştir. AK Parti'nin bütün neferleri de her birimiz de bu sorumluluğun farkında olarak yolumuza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Genel başkan adayının isminin ne zaman açıklanacağına ilişkin soruya da Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, açıklamanın hafta içerisinde, perşembe ya da cuma günü olacağı yanıtını verdi.

Haber Ara