Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Türkiye'nin en yüksek köprüsü bugün açılıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Beğendik (Botan) Köprüsü bugün açılıyor. Botan Çayı üzerinde, bölgedeki terör saldırılarına rağmen inşası tamamlanan, 450 metre uzunluğuna sahip köprü, 165 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü olma özelliği taşıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-11 07:58:10

Türkiye'nin en yüksek köprüsü bugün açılıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Beğendik (Botan) Köprüsü bugün açılıyor.

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesinde yapımına 2014 yılında başlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan köprü tamamlandı.

Botan Çayı üzerinde, bölgedeki terör saldırılarına rağmen inşası tamamlanan, 450 metre uzunluğuna sahip köprü, 165 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü olma özelliği taşıyor.

Zaman tasarruf sağlayacak

Proje sayesinde Van ile Siirt-Pervari arasındaki seyahat süresi 5 saatten 2 saate inecek, vatandaşlara yüksek standartlı ulaşım imkanı sunulacak.

Bu sayede zaman ve akaryakıttan da tasarruf elde edilerek, ekonomiye katkı sağlanacak.

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan köprünün açılışı bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun da katılacağı törenle yapılacak.

Haber Ara