Dolar

32,5951

Euro

34,7947

Altın

2.407,47

Bist

9.645,02

'Türkiye'nin dahli' iddiasına sert yanıt

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, eğit donat programına katılan ilk mezunların Suriye'ye dönüşlerinde kaçırılmaları hadisesinde Türkiye'nin dahli olduğuna ilişkin bir haberi yalanladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 11:17:09

'Türkiye'nin dahli' iddiasına sert yanıt

Bilgiç, bir soruya cevabında, yabancı bir haber sitesinde çıkan ve eğit donat programına katılan ilk mezunların Suriye'ye dönüşlerinde bir ''terörist grup'' tarafından kaçırılmaları hadisesinde Türkiye'nin dahli olduğunu öne süren haberin bütünüyle hayal mahsulü olduğunu belirtti.

Tanju Bilgiç, "Türkiye'nin terör örgütü ilan ettiği gruplarla ilişkisi olduğunu iddia etmek maksatlı ve alçakça bir iftiradır" ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Pentagon'da yaptığı açıklamada, eğit-donat programında eğitilen ılımlı Suriyeli muhaliflerin kaçırılmasında "Türkiye'nin El Nusra'ya yardım ettiğine" yönelik iddiaların sorulması üzerine, "Haberleri gördük ama Türk hükümetinin bu muhaliflerin yerlerini El Nusra'ya ihbar ettiğine dair hiçbir işaret yok" diye konuşmuştu.

ABD ve koalisyon güçleri tarafından IŞİD'e karşı savaşmaları için eğitilip silahlandırılan Suriyeli ılımlı muhaliflerin, temmuz sonunda Suriye'ye geçtikten sonra 20'den fazlasının Nusra Cephesi tarafından alıkonulduğu belirtilmişti. 

Haber Ara