Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var'

Kılıçdaroğlu, 'Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-04 12:54:13

'Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kral Radyo'da canlı yayımlanan "Mehmet'in Gezegeni" programına konuk oldu.

Kılıçdaroğlu, iktidarın iyi yaptığı şeylere destek verdiklerini söyleyerek, üçüncü köprüye karşı olmadıklarını ancak doğanın tahrip edilmemesi gerektiğini vurguladı. İstikrardan yana olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ama siz tek parti olsun derseniz, ülkeyi kaosa sürüklersiniz. Son koalisyon hükümeti anayasanın 65 maddesini değiştirdi, BDDK gibi kurumları kurdu, demokrasiyi güçlendirdi" diye konuştu.

"Barajı geçsin" diye CHP'li seçmenden HDP'ye oy gideceği yönünde bir algı olduğunun anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "HDP, oyunun çoğunun AKP'lilerden alıyor. O algıyı bir grup medya yaymak istiyor, 'CHP'liler gidecek oy verecek' diye. Barajı aşacak mı? Bütün anketler bunu gösteriyor, aşacak. Oyu ağırlıklı olarak kimden alacak, hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

"Durumumuz çok iyi"

"CHP'nin durumunun" sorulduğu Kılıçdaroğlu, "Durumumuz çok iyi, tek başına iktidar olacağız inşallah. Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var, huzurun, barışın gelmesi, yoksulluğun bitmesi, kimsenin ötekileştirilmemesi, medya üzerindeki baskının kalkması için" dedi.

"Başkanlık sistemine mi Erdoğan'ın başkan olmasına mı karşısınız?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bizim 200 yıllık bir parlamenter deneyimimiz var, eğridir, doğrudur tartışabiliriz. Erdoğan Batı'daki gibi bir başkanlık rejimi falan da istemiyor, kendisi için özel bir rejim istiyor" cevabını verdi.

MİT tırlarıyla ilgili yayımlanan haber

"Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan MİT tırları haberinin zamanlaması biraz manidar değil mi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Eğer haber veya görüntüler uzun süredir gazetecinin elinde ve seçime üç gün, beş gün kala yayınlıyorsa bu doğru değil. Açık, net. Ama görüntüler yeni ulaşmış ve hemen yayınlıyorsa, haber." diye konuştu.

Haber Ara