Dolar

32,4888

Euro

34,9195

Altın

2.435,00

Bist

9.716,77

Türkiye’nin bir numaralı güvenlik meselesi, artık Kıbrıs’tır!

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-09 08:27:33

Türkiye’nin bir numaralı güvenlik meselesi, artık Kıbrıs’tır!

Türkiye'nin bağımsızlığı Kıbrıs'tan geçer!

Elinize bir harita alın, Atina'dan İskenderun'a kadar dikkatle bakın. Kıbrıs'ın dışındaki bütün irili ufaklı adaların tamamının Yunanistan'a ait olduğunu göreceksiniz ve eğer gözleriniz “ne bu yahu!” diyerek faltaşı gibi açılmıyorsa, aksine, “ne var bunda?” filan demeye kalkışıyorsanız, bilin ki, “zihnî felç geçiriyorsunuz, köleleştirilmişsiniz” demektir.

BİZ İSTİKLAL SAVAŞI'NI YUNANLARLA DEĞİL İNGİLİZLERLE YAPTIK!

Kıbrıs Adası, burnumuzun dibi! Yunanlar, burnumuzun dibine nasıl sokulmuşlar böyle, diye sormaya gerek yok. Burnumuzun dibine sokulanlar Yunanlar değil, Yunanları, “İstiklal Savaşı yapalım” diye üzerimize salanlardır; emperyalist İngilizler yani.

İstiklal Savaşı'nı fiilen kazandık ama zihnen kaybettik.

Biz İstiklal Savaşı'nda Yunanlarla değil İngilizlerle savaştık aslında.

Eğer İstiklal Savaşı'nı Yunanlarla değil de İngilizlerle yapmış olsaydık, Türkiye, Batılılaştırılma köleliğinin eşiğine üstelik de güle oynaya sürüklenemezdi!

İngilizler, Yunanları üzerimize salmakla, bir taşla bir kaç kuş birden vurmuş oldular.

Türkiye ile Yunanistan arasında onyıllarca sürecek, zaman zaman iki ülkeyi savaşı eşiğine getirecek bir düşmanlık tesis ettiler.

İkinci olarak da, Türkiye üzerinde yapılan ameliyatın / operasyonun, Türk toplumu tarafından uzunca bir süre anlaşılabilmesini zorlaştıracak sert bir bir mil çektiler gözümüze, gözümüzü körleştirdiler, ne olup bittiğini anlayabilmemiz mümkün olmadı bir türlü bugüne kadar!

Buradan Kıbrıs meselesine geliyorum: Kıbrıs meselesi, Cumhuriyet kurulmadan önce halledildi; Kıbrıs fiilen elimizden gitti -Kıbrıs'ta İngilizlere garantörlük statüsü vermemizle birlikte!

Bugün Kıbrıs adasında, Rum kesimine İngiliz savaş uçaklarının yerleştirilebiliyor olmasının güya meşrû gerekçesini İngilizlerin garantör ülkelerden biri olması oluşturuyor!

KIBRIS'LI TÜRKLERİ TÜRKİYE'YE KARŞI KIŞKIRTACAKLAR!

Cuma günkü yazıda, “Türkiye'yi Kıbrıs'tan vuracaklar”, derken sadece bölgede bulunan doğal gaz, petrol kaynağı nedeniyle emperyalistlerin Kıbrıs'ın etrafına üşüşüvermelerine dikkat çekmek değildi amacım. Asıl dikkat çekmek istediğim şey, Kıbrıs'taki Türk kardeşlerimizin Türkiye'den zihnen, duygu olarak ve dolayısıyla fiilen kopmak istemeleri, bunun gerçeğe dönüşmek üzere olduğu ürpertici gerçeğidir!

Bunu da özgürlük, eşitlik, refah adına talep ediyorlar!

Yetkilileri uyarıyorum: Kıbrıs'taki Türkler tarafından Türkiye'nin Kıbrıs'tan çekilmesi talepleri önümüzdeki haftalarda ve aylarda daha yüksek sesle dillendirilecek!

Doğu Akdeniz'de bulunan ve dünyanın doğal gaz rezervlerinin % 67'sini oluşturan doğal gaz yataklarının emperyalistler tarafından paylaşılma girişimleri, Kıbrıs üzerinden Türkiye'nin köşeye sıkıştırılmasının fitilini ateşleyecek ve adadaki bazı çevreler, Türkiye'nin Kıbrıs'tan çekilmesi taleplerini dillendirerek Türkiye'ye karşı kullanılacak!

Cuma günkü yazıda “birleşik Kıbrıs hayali”ni dillendiren UniteCyprusNow oluşumu çerçevesinde yapılan ürpertici açıklamaları burada paylaşmıştım.

Türkiye küçücük bir adayla ilgilenemedi! Kültürel olarak giremedi Kıbrıs'a! Türkiye'yle ortak medeniyet ve tarih şuuruna sahip bir halk yeşertemedi adada!

Zırnık kadar anlamadıkları hâlde İslâm'dan iğrenen, ürperen bir kütle zuhûr etti.

Kıbrıs'ta bir ilahiyat bile açılamadı! Hatta Kur'ân kursu ve imam hatip okulu açma girişimlerine Kıbrıslılar (Rumlar değil Türkler) sert tepki gösterdiler!

Kıbrıs, zihnen ve kültürel olarak elimizden gitti çoktan! Eğer köklü, güçlü stratejik adımlar atamazsak, Kıbrıs'ın, çok değil, 10-15 yıl gibi kısa bir zaman dilimi içinde, elimizden fiilen çıkıp gitmesini seyrederiz sadece!

KIBRIS, TÜRKİYE'NİN MİLLÎ GÜVENLİK MESELESİDİR!

Altını çizerek haykırıyorum: Kıbrıs, Türkiye'nin millî güvenlik meselesidir!

Kıbrıs'ın elimizden gitmemesini sağlayacak en önemli stratejik atılım, Kıbrıs'ta dünya çapında okulların ve üniversitelerin açılacağı, genç kuşaklara ve bütün Kıbrıs halkına medeniyet perspektifi ve tarih şuuru kazandıracak bir eğitim devrimi yapmaktır.

Eğer Kıbrıs halkı zihnen ve kültürel olarak bizimle aynı değerleri paylaşırsa, Kıbrıs'ta tezgâhlanacak bütün oyunları püskürtmemiz mümkün olabilir. Öbür türlüsü hüsrandır -hem Kıbrıslılar için hem de Türkiye için!

Dünyanın en zengin doğal gaz yataklarının Kıbrıs'ın etrafında bulunduğu gerçeğinin ortaya çıkmasıyla birlikte bütün emperyalistlerin Doğu Akdeniz'e üşüşmeleri, askerî yığınak yapmaları bizi, millî güvenlik konseptimizi yeniden tanımlamaya icbar ediyor.

O yüzden şu kesin artık: Türkiye'nin bir numaralı güvenlik meselesi Kıbrıs'tır!

Vesselâm.

Haber Ara