Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Türkiye’nin 8 darbeciyi 'iade talebi' Yunanistan’a ulaştı

Açıklamaya göre 'talep, dün (Dışişleri Bakanlığı’na) ulaştı ve Adalet Bakanlığı’na gönderildi.'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-18 18:01:42

Türkiye’nin 8 darbeciyi 'iade talebi' Yunanistan’a ulaştı

Darbe girişimi ardından Dedeağaç'a kaçan ve burada sığınma başvurusunda bulunan sekiz askerin Türkiye'ye iade edilmesi için yapılan resmi başvurunun Yunanistan Adalet Bakanlığı'na ulaştığı açıklandı.

AFP'ye konuşan bir diplomatik kaynak, “Talep dün (Dışişleri Bakanlığı'na) ulaştı ve Adalet Bakanlığı'na gönderildi” dedi.

Askerlerin iadesi için düğmeye basan Türkiye, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iade talepnamesini 10 Ağustos'ta Adalet Bakanlığı'na, 16 Ağustos'ta ise Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Yunanistan'a göndermişti.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra Yunanistan'ın Dedeağaç kentinden Türkiye'ye ait bir askeri helikopterin izinsiz iniş yaptığı haberi gelmiş, daha sonra helikopterdeki sekiz kişinin darbe girişimine katılan askerler olduğu ortaya çıkmıştı.

NEDEN DİREKT İADE EDİLMEDİLER?

Yunanistan da bir çok ülke gibi uluslararası anlaşmalar gereğinde topraklarına inmiş ve siyasi sığınma talep etmiş insanların bu isteklerini işleme koymak zorunda.

GÜNEY AMERİKA'YA GİTMEK İSTİYORLAR

Öte yandan 8 darbeci, Güney Amerika'ya gitmek istiyor. Hürriyet Atina Temsilcisi Yorgo Kırbaki'ye konuşan avukatları Vasiliki Marinaki, 18 Temmuz'da çıakrıldıkları mahkeme öncesi müvekillerinin kendisine “Yunan makamlarına Güney Amerika'ya gönderilebilmemiz için nasıl talepte bulunabiliriz?” dediklerini açıklamış, Marinaki “Ben de kendilerine bunun mümkün olmadığını anlattım” demişti.

Haber Ara