Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Türkiye, Musul'a nasıl girecek?

Türkiye'nin Musul Operasyonu'na katılımı konusunda yapılan anlaşmanın ardından, nasıl gireceği de ortaya çıktı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-19 03:42:00

Türkiye, Musul'a nasıl girecek?

Başbakan Yıldırım, Türkiye ile ABD Genelkurmay başkanlarının Washington'da yaptığı görüşmelerde, Türkiye'nin Musul operasyonuna hava unsurlarıyla katılması konusunda anlaşma sağlandığını söyledi.

Hürriyet'ten Deniz Zeyrek'in haberine göre, Türkiye ile ABD'nin mutabakata vardığı anlaşmanın detaylarına ulaşıldı.

Habere göre Türkiye, Musul operasyonundaki koalisyon görevlerine savaş uçakları tahsis edecek. Kuveyt'teki harekat komutanlığı operasyon emirlerine Türk jetlerini de dahil edecek. Türk jetleri, sivil zayiat riski olan operasyonlarda ise yer almayacak. Savaşan şahinlerin günde en az 2, en çok 10 uçuş yapması öngörülüyor.

İNCİRLİK VE DİYARBAKIR VAR, İHA'LAR YOK

Anlaşma çerçevesinde Musul operasyonu için İncirlik'teki koalisyon uçakları da kullanılacak. Diyarbakır'daki hava üssü ise Musul'a yönelik hava operasyonunun muhabere, arama ve kurtarma merkezi olacak.

Operasyonda kritik rol oynayan insansız hava araçları (İHA) konusunda ise Türkiye'nin bir katkısı olmayacak. Başbakan Binali Yıldırım, dünkü grup toplantısında Türkiye'nin Musul operasyonuna hava unsurlarıyla katıldığını açıklamıştı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da, Türkiye'nin operasyona dahil olacağını belirterek, "Musul operasyonuna hava unsurlarımızın katılması yönünde koalisyon güçleriyle mutabakata vardık" demişti.

Haber Ara