Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.291,91

Bist

8.982,75

Türkiye, Mısır'daki idam kararlarına karşı ayağa kalkıyor

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın çağrısıyla bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezalarını protesto etmek için Mısır Konsolosluğu önünde buluşuyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 18:00:53

Türkiye, Mısır'daki idam kararlarına karşı ayağa kalkıyor

Mısır mahkemesi, "Hapishaneler baskını" davasında, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu, daha önce idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen, çok sayıda kişiye idam cezası verdi. Mahkemenin verdiği kararın temyize açık olduğu ifade edildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı bu akşam saat 21.00'da Eminönü ve Üsküdar iskelelerinden hareket edecek vapurlarla Bebek'te bulunan Mısır Konsolosluğu karşısına gelerek bir eylem yapacak ve hukusuz idam kararlarını protesto edecek. Saat 22.00 sıralarında deniz üzerinden boğazda teknelerden projeksiyonla Muhammed Mursi'nin fotoğrafı ve Rabia işareti konsolosluk binasına yansıtılacak ve eşzamanlı olarak konsolosluk önünde de idam kararları protesto edilecek.

Öte yandan 17 Haziran Çarşamba günü de Türkiye genelinde illerde bulunan bütün İnsani Yardım Dernekleri'nde çeşitli STK'ların da katılımlarıyla saat 11.00'da  basın açıklamaları yapılacak ve Mısır'da verilen hukuksuz idam kararları protesto edilecek.

Bebek'te bulunan Mısır Konsolosluğu'ndaki protesto gösterisi için saat 21:00'de Üsküdar ve Eminönü'nden de vapurlar kaldırılacağı öğrenildi.

Haber Ara