Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

Türkiye Makine Sanayi Zirvesi yapılacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, yarın İzmir'de düzenlenecek Türkiye Makine Sanayi Zirvesi'nde makine ve teçhizat sektörü temsilcileriyle buluşacak

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-14 10:16:09

Türkiye Makine Sanayi Zirvesi yapılacak
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yarın Türkiye Makine Sanayi Zirvesi'nde makine ve teçhizat sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, sanayi üretiminde katma değeri ve yüksek teknolojili ürünlerin payını artırmak üzere başlatılan "Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı" kapsamındaki ilk toplantı İzmir'de gerçekleştirilecek.

Program kapsamında, odak sektörler arasında yer alan makine ve teçhizat sanayisinde rekabet gücünü artıracak ve ithalat bağımlılığını azaltacak ürün ve projelerin geliştirilmesi konuları ele alınacak.

Söz konusu ürünlerin ve yüksek teknolojiye geçişteki somut adımların belirlenmesi amacıyla yarın Bakan Özlü başkanlığında, İzmir Hilton Otel'de, Türkiye Makine Sanayi Zirvesi gerçekleştirilecek.

Zirveye, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileriyle makine ve teçhizat sanayisi firmalarının üst düzey yöneticileri katılacak. Özlü'nün açılış konuşmasıyla başlayacak zirvedeki oturumlarda, Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı ile makine ve teçhizat sanayisinin mevcut durumu, sorunları ve çözüm yolları ele alınacak.

Haber Ara