Dolar

32,4899

Euro

34,5986

Altın

2.477,32

Bist

9.561,70

'Türkiye Kürtlere değil, IŞİD'e odaklanmalı'

İngiltere Başbakanı'ndan Türkiye'ye 'IŞİD'e odaklanmalı' uyarısında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 00:38:13

'Türkiye Kürtlere değil, IŞİD'e odaklanmalı'

İngiltere Başbakanı David Cameron, geçen hafta Türkiye'nin Suriye'deki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerini vurmaya başlamasının örgütle mücadele için olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti ancak askeri harekatın odağında IŞİD'in bulunması gerektiğini de ifade etti.

Endonezya'ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cameron, "Türkiye ile terörle mücadele konularında daha fazla işbirliği yapabiliriz. Özellikle yabancı savaşçıların Türkiye üzerinden Suriye'ye geçişi konusunda işbirliği artırılabilir. Ancak şu anda IŞİD üzerindeki baskının arttığını görüyoruz" dedi.

"Çok yakın zamanda Türklerin neler yaptığını öğreneceksiniz" diyen Cameron, İngiltere'nin de IŞİD'in üzerindeki baskının artırılması için üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini vurguladı.

Guardian'da yer alan bir haberde ise İngiliz diplomatların İncirlik askeri üssünün koalisyon uçaklarına açılması süreciyle ilgili müzakerelere dahil olmadığını aktardı.

Türkiye'nin bölgedeki askeri harekatlarında öncelikli hedefin IŞİD olması gerektiğini vurgulayan Cameron, "Hedefin IŞİD olmasını istiyoruz. Türkiye'nin bu adımı atması önemli ve biz de bunun arkasındayız" dedi.

Haber Ara