Dolar

32,4608

Euro

34,7946

Altın

2.479,29

Bist

9.530,47

Türkiye-Kosova maçı ne zaman, hangi kanalda?

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde I Grubu'nda yer alan Türkiye, 4. maçında Kosova'yı konuk edecek. Peki Türkiye-Kosova maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak?

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-10 12:54:56

Türkiye-Kosova maçı ne zaman, hangi kanalda?

Ev sahipliğini Rusya'nın yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası grup elemelerinde dördüncü hafta maçları başlıyor. A Milli Takımımız, bu ay rakiplerimiz arasında en 'yeni' olan Kosova'yı konuk edecek. Peki Türkiye-Kosova maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak?

İşte karşılaşma hakkında tüm detaylar...

TÜRKİYE-KOSOVA MAÇI NE ZAMAN?

Milli Takımımız, FIFA Dünya Kupası Elemeleri dördüncü maçını Kosova ile oynayacak. Türkiye Kosova maçı 12 Kasım Cumartesi günü saat 20.00'de başlayacak. Antalya Stadyumu'nda Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Tamas Bognar'ın yöneteceği maç Tv8 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Karşılaşmada, Bognar'ın yardımcılıklarını Balazs Buzas ve Zsolt Varga yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Ferenc Karako olacak.

TERİM'İN İLK 11'İ BELLİ OLDU

Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası elemelerine iyi bir başlangıç yapamayan ve 3 maçta 2 puan alabilen Milli Takım, cumartesi günü Antalya'da oynayacağı Kosova karşılaşması için hazırlıklarını sürdürdü.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, sürpriz bir kararla uzun bir aradan sonra yeniden aday kadroya davet ettiği tecrübeli yıldızları, Kosova'ya karşı ilk 11'de forma şansı vereceği öğrenildi.

Barcelona'da sezona harika başlamasına rağmen; ilk üç maçta kadroya alınmayan kaptan Arda Turan'ın, hücum hattının sol tarafında görev yapacağı kaydedildi.

EURO 2016'dan sonra kadroya alınmayan Burak Yılmaz'ın da, en ileri uçta yaşanan sıkıntıya çare olması bekleniyor.

Kadroda yer alan ‘santrfor'lardan, Cenk Tosun'un formsuz bir dönem geçirmesi ve Mehmet Batdal'ın uluslararası deneyim eksikliği; kariyerini Çin'de sürdüren ve son 10 maçta 10 gol kaydeden Burak Yılmaz'ı bir adım öne çıkarıyor.

3 maçta da şans bulamayan Selçuk İnan ve Gökhan Gönül'ün de, Kosova'ya karşı 11'de başlayacakları belirtildi.

Kaleyi yine Volkan Babacan'a teslim etmesi; savunmanın sağında Gökhan Gönül, solunda ise Hasan Ali'yi oynatması beklenen Terim'in, stoperde ise yeri kesin gibi gözüken Yalçın Ayhan'ın yanında, ‘Ahmet Çalık ve Çağlar Söyüncü' arasında kararsız olduğu bildirildi.

Tecrübeli teknik adamın, orta ikilide Selçuk-Mehmet Topal, hücumun sağında Volkan Şen ya da Oğuzhan ve forvet arkasında ise Hakan Çalhanoğlu'nu sahaya sürmeyi planladığı ifade edildi. (HTSPOR)

ANTALYA STADYUMU'NDAKİ DÖRDÜNCÜ A MİLLİ MAÇ

Türkiye-Kosova müsabakası, Antalya Stadyumu'nda A Milli Takımımızın oynayacağı dördüncü karşılaşma olma özelliğini taşıyor. A Milli Takım, daha önce Antalya Stadyumu'nda İsveç, Karadağ ve Rusya ile hazırlık maçı yapmıştı. Böylelikle A Milli Takım, Kosova maçı ile Antalya Stadyumu'ndaki ilk resmi karşılaşmasını da oynamış olacak.

ÖMER TOPRAK ADAY KADRODAN ÇIKARILDI

Kosova ile oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası eleme maçı için Antalya'daki kampı devam eden A Milli Takım'da Ömer Toprak sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı.

A Milli Takım kampına sol uyluk arka kas grubunda (hamstring) mevcut şikâyeti ile katılan Ömer'in bugün çekilen MR'ı sonrası ilgili bölgede kas zorlanması olduğu tespit edildi.

Oyuncunun sağlığını riske etmemek amacı ile sağlık ekibinin önerisi ve teknik heyetin kararı ile sporcunun kulübüyle gerekli bilgi alışverişi de yapılarak Ömer aday kadrodan çıkarıldı.

KOSOVA'NIN ADAY KADROSU VE PROGRAMI BELLİ OLDU

A Milli Takımımızın, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda Antalya Stadyumu'nda karşılaşacağı Kosova'nın aday kadrosu ve programı belli oldu.

Türkiye'ye 8 Kasım tarihinde gelerek maçın oynanacağı Antalya'da kampa giren Kosova A Milli Takımı, maç öncesi antrenmanını 11 Kasım 2016 Cuma günü, maçın oynanacağı Antalya Stadyumu'nda saat 17.30'da gerçekleştirecek. Bu antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık olacak. Antrenman öncesi saat 17.00'de Kosova A Milli Takımı Teknik Direktörü Albert Bunjaki ve kadrodan bir oyuncu Antalya Stadyumu'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Teknik direktörlüğünü Albert Bunjaki'nin yaptığı Kosova A Milli Takımı'nın aday kadrosunda şu isimler bulunuyor:

Kaleciler: Samir Ujkani (Pisa), Adis Nurkovic (Travnik), Bledar Hajdini (Trepca 89)

Savunma Oyuncuları: Fanol Perdedaj (1860 Münih), Avni Pepa (IB Vestmannaeyjar), Alban Pnishi (Grasshoppers), Amir Rrahmani (Lokomotiva Zagreb), Leart Paqarada (Sandhausen), Mergim Vojvoda (Mouscron), Benjamin Kololli (Lausanne), Fidan Aliti (Slaven Belupo)

Orta Saha Oyuncuları: Enis Alushi (Nürnberg), Eroll Zejnullahu (Union Berlin), Alban Meha (Atiker Konyaspor), Herolind Shala (Kasımpaşa), Milot Rashica (Vitesse), Bernard Berisha (Anzhi), Arber Zeneli (Heerenveen), Besar Halimi (Mainz 05), Valon Berisha (Salzburg)

Forvet Oyuncuları: Albert Bunjaku (Saint Gallen), Vedat Muric (Gençlerbirliği)

Untitled-3_15

Haber Ara