Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Türkiye-Kazakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İpek:

'FETÖ vicdanını kaybetmiş Batının kullandığı bir maşadır, bir oyuncaktır'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-04 17:19:00

Türkiye-Kazakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İpek:
Türkiye-Kazakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, "FETÖ vicdanını kaybetmiş Batının kullandığı bir maşadır, bir oyuncaktır." dedi.

İpek, Kazakistan'dan gelen basın mensuplarından oluşan heyeti kabul etti.

FETÖ'nün FETÖ'nün barışa, hükümete, ülkenin istikrarına, siyasal birliğe ve ekonomiye silahlı bir saldırı gerçekleştirdiğini belirten İpek, darbe girişiminden sonra Türkiye'yi ilk ziyaret edenler arasında yer alan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in Türk milletinin gönlünde büyük bir sevgi kazandığını söyledi.

Türkiye'nin kişi başına milli gelirini artırmasıyla bölgesinde büyük bir ekonomik güç haline geldiğine dikkati çeken İpek, şunları kaydetti:

"Küresel güçler bütün meydan okumalarını, bilek güreşlerini ve güç mücadelelerini Irak, Suriye, Mısır, Kırım, Ukrayna gibi bizim etrafımızdaki bu coğrafyada vermekte. Küresel oyuncular bu güç mücadelesi ve meydan okumaları Çin ve Hindistan hinterlandına, yani Kazakistan'ın yakınındaki bir coğrafyaya taşımadan önce burada güçlü bir Türkiye istemediği için biz bu saldırılara maruz kaldık. FETÖ her ülkenin iç barışı ve dünya barışı için bugün tehlikedir. Kazakistan, özellikle güç mücadelesinin Orta Asya'ya kaydığı dönemde FETÖ'ye çok dikkat etmelidir.

Osmanlı İmparatorluğu'nun ortadan kalkmasının ardından, güç Batıya geçtikten sonra, yaklaşık 100 yıldır Batı vicdanını kaybetmiştir. Vicdanını kaybetmiş bir Batının, insanlığa ne kadar zulmettiğini görüyorsunuz. FETÖ vicdanını kaybetmiş Batının kullandığı bir maşadır, bir oyuncaktır."


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara