Dolar

32,3670

Euro

34,9723

Altın

2.325,54

Bist

9.148,94

Türkiye Irak'ın yeniden inşası için 5 milyar dolar verecek

ABD müdahaleleri ve IŞİD ile mücadele sebebiyle büyük bir yıkıma uğrayan Irak için yeniden inşa çalışmaları başladı. ABD'nin para vermeyeceği yeniden inşa faaliyetleri için Türkiye 5 milyar dolar kredi verecek.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-14 13:54:36

Türkiye Irak'ın yeniden inşası için 5 milyar dolar verecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak'ın yeniden imarı için Türkiye'nin 5 milyar dolar kredi kolaylığı sağlayacağını açıkladı.

EN BÜYÜK KREDİ TÜRKİYE'DEN

Kuveyt'te düzenlenen "Irak'ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı"na katılan Çavuşoğlu, Twitter hesabından, “Irak'a 5 milyar dolar kredi kolaylığı sağlayacağımızı açıkladık” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu ayrıca “Komşusu, dostu ve güvenilir bir ortağı olarak Iraklı kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konferans ardından gazetecilere konuşan Bakan Çavuşoğlu, Irak'ta dışlanan kesimlerin güveninin yeniden kazanılması gerektiğini ve önümüzdeki seçimlerin de bunun için bir fırsat olduğunu belirtti.

500 MİLYON DOLARLIK İNSANİ YARDIM

Türkiye'nin Irak'a 2004'ten bu yana 500 milyon dolar civarında insani ve kalkınma yardımında bulunduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Ayrıca, TİKA'mızın gerçekleştirdiği projeler var. Firmalarımızın üstlendiği proje miktarı ve tamamladığı projelerin değeri ise 25 milyar dolar civarında. Bundan sonraki süreçte özellikle firmalarımızın üstleneceği yatırımlar için 5 milyar dolar, bunun içinde tabii oraya gidecek ihracat da var, 5 milyar dolar bir kredi vaadinde bulunduk.

Aynı şekilde 50 milyon dolarlık insani ve kalkınma yardımları için ve bu insani ve kalkınma yardımı içeren projeler için bir hibe, yani kredi taahhüdünde bulunduk."

TÜRK FİRMALARININ YATIRIMI SÜRECEK

Dışişleri Bakanı Türk firmalarının da Irak'ta yatırım yapmaya ve ticareti artırmaya teşvik edileceğini vurguladı.

Çavuşoğlu Irak'ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı'nda ortaya konan en yüksek miktarın Türkiye tarafından açıklandığını bildirdi.

Haber Ara