Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

Türkiye İnovasyon Haftası Adana etkinlikleri

Türkiye İnovasyon Haftası Adana etkinlikleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-06 18:56:58

Türkiye İnovasyon Haftası Adana etkinlikleri
Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, 'Bir işe katılın, girişimciler batmasın, hep beraber yapalım. Girişimcileri anlayalım, biz de onlara destek verelim' dedi.

Leblebici, Türkiye İnovasyon Haftası Adana etkinlikleri kapsamında Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı Kurucusu ve Ağ Başkanı Mehmet Buldurgan'ın moderatörlüğünde, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Simit Sarayı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur ve Startup Sauna CMO'su Kasper Suomalainen katıldığı Girişimcilik Paneli'nde konuştu.

Leblebici, paneldeki sunumunda, girişimcilikte pazar araştırması için kaynağın bulunması gerektiğini fakat kaynakların çok pahalı olduğunu söyledi.

Türkiye'de TEB olarak KOBİ'leri büyüttüklerini ve ihracata yönlendirdiklerini belirten Leblebici, şöyle devam etti:

'KOBİ'lerin geldiği yer çok önemli. Türkiye'de de bir sürü girişimci akıl var. O zaman KOBİ'den girişim bankacılığına geçelim dedik. İlk olarak biz başladık. Girişimcileri irdelemeye başladık. Market araştırmaları doğru yapılmıyor, yeterince bilgi sahibi değiller. Ailenin bakkalları gibi bir şeyi öldürmemek lazım. Bu işin en önemli noktası tutku. Bunu devam ettirebilmek için de bizim ekosistemde o insanlara yardımcı olmamız gerekiyor.'

Leblebici, 4 yıldır bu işi tutkuyla yaptıklarını ve bu yolla girişimcilere ulaşmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

'Bir işe katılın, girişimciler batmasın, hep beraber yapalım. Girişimcileri anlayalım, biz de onlara destek verelim. Türkiye'nin her yerindeki insan davranışlarını izleme şansımız var. TİM'le beraber San Francisco'da, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Denizli'de girişim platformlarında insanları dinliyoruz. O bölgenin insanlarının projelerinin hayata geçirilmesine destek veriyoruz. Her ülkede bu girişimci potansiyeli var. Aslında ben girişimcilere bugünün zanaatkarları diye bakıyorum. Eskiden daha farklıydı. Zanaatkar işin uzmanı, tüm detayları bilen, işi yapan. Global dünyada zanaatkara girişimci denilebilir.'

'Gelişen dünyada her yerde üretim varken katma değerli üretimi nasıl yapacağız, nasıl yeni model getireceğiz, bunu yaratmaya çalışıyoruz' diyen Leblebici, 'Her yerde üretim var. Bu kavgadan, sadece katma değerli ürünler yaratan, global düşünen, tutku ile bu işe sarılan girişimciler değiştirecek ülkeleri. O nedenle girişimcilerimize sürekli yatırım yapmalıyız' ifadelerini kullandı.

Haber Ara