Dolar

32,5523

Euro

34,7349

Altın

2.486,88

Bist

9.524,59

Türkiye İlmi İçtimai Hizmetler Vakfı’nın Genel Müdürü Tarım: Ülkemizin yetişmiş insan kitlesine ciddi katkı sağladık

Türkiye İlmi İçtimai Hizmetler Vakfı’nın Genel Müdürü Cüneyt Tarım ile, Sultan Fatih Eğitim Kurumları’nı konuştuk.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-30 16:25:37

Türkiye İlmi İçtimai Hizmetler Vakfı’nın Genel Müdürü Tarım: Ülkemizin yetişmiş insan kitlesine ciddi katkı sağladık

Türkiye İlmi İçtimai Hizmetler Vakfı'nın Genel Müdürü Cüneyt Tarım ile, vakfın bir kuruluşu olan Sultan Fatih Eğitim Kurumları'nı konuştuk. İşte o röportaj:

Vakfınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Türkiye İlmi İçtimai Vakfı'nın bir kuruluşu olarak 1965 yılında eğitim öğretime başlayan Sultan Fatih Eğitim Kurumları, açıldığı ilk yıldan itibaren millî ve manevî değerleri benimseyen, tarihi ve toprağı ile bütünleşmiş, sevgi dolu, barışçı, özgüven ve kişilik sahibi, insana saygılı,bilgili, inançlı ve ahlaklı nesiller yetiştirmeyi kendine amaç edinmiştir. Bu misyona uygun olarak 50 yılı aşkın süredir yetiştirdiği binlerce öğrenciyle ülkemizin yetişmiş insan kitlesine ciddi katkı sağlamıştır.

SINAV SİSTEMLERİ DEĞİŞİR, SULTAN FATİHTE BAŞARI GELENEĞİ DEĞİŞMEZ

Sultan Fatih Eğitim Kurumları'nda öğrenciler için sınav hazırlığı bir yıllık değil uzun soluklu bir süreçtir. Zenginleştirilmiş etüt programları, hafta sonu kursları, nitelikli eğitim materyalleri, Türkiye geneli deneme sınavları, sınav hazırlık kampları ve daha pek çok çalışmayla öğrenciler,liseye geçiş ve üniversite hazırlık sınavlarına en iyi şekilde hazırlanırlar. LGS Türkiye dereceleri, %100'e varan üniversite yerleştirme oranlarıyla öğrencilerimiz, ülkemizin en iyi kurumlarında eğitim imkânı elde etmektedirler.

SULTAN FATİH'TE YABANCI DİL EĞİTİMİ

Yabancı dil eğitiminiz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Sultan Fatih Eğitim Kurumları'nda dil eğitimi sınıf ortamına sıkıştırılmaz.Farklı öğretim teknikleri kullanılarak ve teknolojiden en üst seviyede faydalanılarak çeşitli etkinlik, yarışma, gezi ve oyunlarla dil öğretimi uygulamalı olarak gerçekleştirilir. Camridge ESOL Exams, PQS gibi uluslararası geçerliliği olan sınavlar aracılığıyla öğrencilerin dil öğrenme seviyeleri ve gelişimleri takip edilir. Yurt dışı yaz okulu faaliyetleriyle öğrencilere, öğrenmiş oldukları dili ana yurdunda kullanma imkânı sunulur.

MODERN MEKÂNLAR, TEKNOLOJİK İMKÂNLAR

Öğrenciler için hangi faaliyetleriniz var?

Öğrencilerimiz ve velilerimiz için bir okuldan ziyade, bir yuva niteliğindeki okul binalarımızı yakın zamanda yeniledik. Kampüslerimizde buz pateni, yüzme havuzu, beceri atölyeleri, laboratuvarlar, spor salonları gibi öğrencilerimizin değişik kabiliyetlerini keşfetme ve geliştirme imkânı bulabileceği mekânlar bulunmaktadır. Geniş ve ferah sınıflarda son teknolojik imkânları kullanarak anlattığımız dersler, öğrencilerimiz için daha eğlenceli ve kalıcı olmaktadır.

UZMAN EĞİTİM KADROSU

Sultan Fatih Eğitim Kurumları olarak öğretmenlerimizle ilgili temel politikamız sürekliliktir. Her yıl değişen kadrolarla değil kalitesini arttırarak uzun yıllar değişmeyen kadrolarla öğrencilerimize eğitim-öğretim hizmeti vermek çabasındayız. Alanında uzman, gelişime açık, öğrencilerimize rol model olabilecek, öğretmenliğe gönül vermiş, kurum misyonuna uygun öğretmenlere sahibiz. İhtiyaç duyulan kadrolarımıza öğretmen alımı yapılırken de adaylar, ciddi bir değerlendirme sürecinden geçirilip referans taraması yapılmaktadır.

UZAKTAN DA ÇOK İYİ EĞİTİYORUZ

Sultan Fatih'te uzaktan eğitim süreci nasıl işliyor?

Pandemi dolayısıyla eğitim öğretimin uzaktan devam ettiği sınıf seviyelerinde Sultan Fatih Eğitim Kurumları olarak yaptığımız çalışmalar, veli ve öğrencilerde üst düzey bir memnuniyet sağladı. Bu süreçte online olarak yaptığımız canlı dersler, deneme sınavları, seminerler, veli toplantıları, etütler, hafta sonu kursları, yarışmalar, deneyler, milli ve manevi içerikli programlarla öğrenci ve velilerimizeokulun yokluğunu hissettirmedik. Ayrıca sınıf öğretmenlerimiz sık sık öğrencileriyle görüşerek onları motive edip onların akademik süreçten kopmamalarını sağladı. Rehberlik birimimizin yaptığı sunumlar ve bireysel görüşmelerle de öğrencilerimizin bu olağan dışı süreçten olumsuz etkilenmelerini engellemeye çalıştık.

Haber Ara