Dolar

32,5773

Euro

34,9071

Altın

2.434,81

Bist

9.645,02

Türkiye ile Rusya arasında ilk temas

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yarın Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeyi reddetmeyeceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 13:53:33

Türkiye ile Rusya arasında ilk temas

Lavrov'un açıklaması, Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis ile yaptığı toplantı sonrasında geldi.

Türkiye'den hâla özür beklediklerini ancak bu yönde bir adım görmediklerini ifade eden Lavrov, bu yüzden son günlerde takındıkları tavrın süreceğini belirtti.

Reuters'ın haberine göre; Rus uçağının Türk savaş uçaklarınca düşürülmesinin ardından geçen hafta Lavrov ve Çavuşoğlu telefonla görüşmüştü ve Türk dışişleri bakanlığı yetkilileri bu görüşmede iki bakanın Belgrad'da görüşmek konusunda mutabık kaldıklarını belirtmişlerdi.

ABD: YAKINDA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞEBİLİR


ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkilinin dün, Rusya ile Türkiye arasındaki krizin Çavuşoğlu ve Lavrov'un görüşmesiyle çözüm yoluna girebileceğini söylediği bildirilmişti. 

Rus Ria Novosti ajansı söz konusu haberini Washington'daki kaynaklarına dayandırmıştı.

ABD'nin böyle bir görüşmenin sağlanması için çaba sarf ettiği belirtilirken; kaynak, “Böyle bir beklentimiz var. Rus ve Türk tarafının doğrudan aralarında diyalogla krizi çözüm yoluna sokacaklarını umut ediyoruz. Yakında (Rusya Dışişleri Bakanı) Lavrov ile (Dışişleri Bakanı) Çavuşoğlu buluşabilir” demişti.

Haber Ara