Dolar

32,4690

Euro

34,9463

Altın

2.437,64

Bist

9.716,77

Türkiye ile PKK arasında Suriye pazarlığı yapıldı iddiası

YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye ile PKK arasında Fırat’ın batısının YPG’ye bırakılmasına dair pazarlık yapıldığını iddia etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-14 18:10:40

Türkiye ile PKK arasında Suriye pazarlığı yapıldı iddiası

TİMETURK I HABER MERKEZİ
MELAHAT KEMAL

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG öncülüğündeki SDG'den bir yetkili, ABD'nin aracılığı ile Türkiye ile PKK arasında Suriye'nin kuzeyinde Fırat Nehri'nin batısında kalan bölgelerin YPG'ye bırakılmasına dair pazarlık yapıldığını iddia etti.

PKK'NIN ÇEKİLMESİNE KARŞILIK FIRAT'IN BATISI

Ankara ile PKK arasında yapıldığı iddia edilen anlaşmaya göre Türkiye, PKK'lı militanların Güneydoğu Anadolu'dan çekilmesine karşılık Suriye'nin kuzeyinde Fırat Nehri'nin batısında bulunan bölgelerin kontrolünü YPG'ye bırakmaya razı oldu. PKK ile Türkiye arasındaki görüşmelerin, geçtiğimiz ay Suriye'nin kuzeyindeki Kobane (Ayne'l Arab) bölgesi ve Türkiye'yi ziyaret eden ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel'in nezaretinde gerçekleştirildiği aktarıldı.

ÖCALAN İÇİN EV HAPSİ TALEBİ

Taraflar arasında karara varıldığı iddia edilen anlaşmaya göre Ankara, Öcalan'ın İmralı'dan çıkarılarak başka bir yere aktarılmasını kabul etti. Ankara'nın Öcalan'ın nakledildiği yerde ev hapsinde tutularak PKK ile müzakereleri yeniden başlatması teklifini de kabul ettiği de iddialar arasında bulunuyor.

İNCİRLİK'TE GÖRÜŞTÜLER

ABD'nin aracılığı ile Türkiye yetkilileri ve YPG'liler arasında İncirlik'te de bir toplantı gerçekleştirildiği de bir başka iddia. Bahsi geçen toplantıda Türk yetkililerinin karşısında, Menbic operasyonuna katılmış olan Ebu Leyla'nın da aralarında bulunduğu YPG'li komutanların olduğu iddia edildi.

TÜRKİYE BİLİYORDU

Türkiye'nin Menbic'e operasyon düzenleyen SDG güçlerinin binlerce Kürt'ten oluştuğunu bildiğini ancak buna karşı koyamadığını söyleyen SDG'li bir yetkili
Türkiye, SDG güçlerinde binlerce Kürt savaşçı olduğunu biliyordu, ancak bizim ABD üzerinde kurduğumuz baskımızdan dolayı buna karşı gelemedi” dedi.

HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFLARA TIKLAYINIZ











Haber Ara