Dolar

32,4958

Euro

34,7993

Altın

2.489,96

Bist

9.557,35

Türkiye ile KKTC arasında turizm anlaşması

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı arasında Turizm İşbirliği Eylem Planı'nı imzaladı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-22 16:35:21

Türkiye ile KKTC arasında turizm anlaşması
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı arasında Turizm İşbirliği Eylem Planı'nı imzaladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, temasları kapsamında KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile bir araya geldi. Bakan Avcı görüşmede gerçekleştirdiği konuşmasında göreve gelen bakanların ilk resmi ziyaretini KKTC'ye yapmasının iki ülke arasındaki kopmaz bağları bütün dünyaya göstermek anlamına da geldiğini ifade ederek, ziyaretin aynı zamanda çalışma ziyareti olduğunu belirtti. Eylem Planı üzerinde çalışıldığını da aktaran Bakan Avcı, "İnşallah bu planın imzalanması ile birlikte özellikle turizm alanında bugüne kadar var olan ilişkileri daha ileriye taşıyacak ve neler yapabiliriz onları gözden geçirmiş oluyoruz. Türkiye ile KKTC hem ayrı ayrı hem de birlikte iyi bir turizm potansiyeli var. Gerek Türkiye olarak gerekse KKTC olarak bu potansiyelimizi bugüne kadar hakkettiği ölçekte değerlendirebildiğimizi söyleyemiyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. Hem Türkiye'yi hem KKTC'yi dünyaya tanıtmak için yapacak çok işimiz var. Bunları birlikte daha iyi yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

KKTC'li Bakan Fikri Ataoğlu ise, önümüzdeki günlerde KKTC'nin tanıtıldığı etkinliğin önce 8 il olarak düşünüldüğünü ve ancak daha sonra 10 ile çıkarıldığını kaydetti. Bakan Ataoğlu, Bakan Avcı'nın Eskişehir ve Bursa'da Kıbrıs'a uçuş müjdesi verdiğini de sözlerine ekledi. Avcı ve Ataoğlu gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı arasında Turizm İşbirliği Eylem Planı'nı imzaladı. Eylem Planı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı arasında turizmin geliştirilmesi hususunda planlama, tanıtma, teknik destek ve eğitim hususunda işbirliğinin ileriye götürülmesini öngörüyor. Eylem planı çerçevesinde Türkiye'de 10 ilde ve Almanya ile İngiltere'de tanıtım etkinlikleri öngörülüyor.

Haber Ara