Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

'Türkiye ile IŞİD arasında gizli petrol ticareti var'

The Guardian, Türkiye’nin IŞİD ile kurduğu gizli ticari ilişkilerle ilgili dikkat çekici bir iddiada bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-26 16:51:39

'Türkiye ile IŞİD arasında gizli petrol ticareti var'

Türkiye'nin IŞİD hedeflerini 24 Temmuz'da hava saldırısı ile vurması ve Amerika Birleşik Devletleri ile beraber hareket etmesi İngiltere'de gündem oldu.

TÜRKİYE-IŞİD GİZLİ İLİŞKİSİ

The Guardian'da yer alan Martin Chulov imzalı haberde; Türkiye'nin IŞİD'e karşı yaptığı bu hamlenin ardından Türkiye ile IŞİD arasındaki petrol kaçakçılığı başta olmak üzere gizli ilişkilerin son bulup bulmayacağı sorgulanıyor.

IŞİD'in içerisinde üst düzey yöneticiler haricinde pek bilenmeyen Abu Sayyaf isimli IŞİD üyesinin Türkiye tarafından yakından tanınan bir isim olduğu ve Sayyaf'ın IŞİD ile Türkiye arasındaki kaçak petrol sevkiyatındaki kilit isim olduğu belirtilirken, günlük 1 ila 4 milyon dolarlık karaborsa petrol satışının örgüt ile Türkiye'deki alıcılar arasında gerçekleştirildiği ifade edildi.

Suriye'de yer alan kaotik durumun Türkiye başta olmak üzere Ürdün, Lübnan, Irak ve İsrail'e sıçradığı belirtilirken üst düzey batılı bir yetkilinin ifadesine göre Türkiye ile IŞİD arasındaki gizli ilişkilerin inkar edilemez durumda olduğu belirtildi.

ERDOĞAN'A HALK TEPKİSİ

Suruç'ta yaşanan katliam ve yine IŞİD saldırısında 1 Türk askerinin öldürülmesinin ardından Türk kamuoyunun bir bölümünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük tepki gösterdiğinin ifade edildiği haberde, Türkiye'nin yaşanan bu gelişmelerin ardından İncirlik Üssü'nü IŞİD'e karşı ABD'ye açtığı ve hava saldırısı düzenlendiği kaydedildi.

Türkiye'nin düzenlediği hava saldırısının ardından nin azaldığı ifade edilirken yaşanan bu gelişmelerin ardından yeni çatışmalar çıkma ihtimalinin arttığı belirtildi.IŞİD ile Türkiye arasındaki gizli petrol ticareti

İsmi verilmeyen Batılı bir yetkilinin “Uzun zamandır gölgelerde olan şeyler şimdi gün ışına çıktı.  IŞİD karşısında Türk rolü şimdi daha net bir hal alıyor.” ifadesinin ardından Türkiye'nin bölgedeki rolünün daha da kritik bir hale geldiği ifade edildi.

Haber Ara