Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

Türkiye ile Gürcistan arasında kültürel iş birliği

Türkiye ile Gürcistan arasında kültürel iş birliği

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-12 13:30:27

Türkiye ile Gürcistan arasında kültürel iş birliği

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Oturumunun Türkiye ile Gürcistan arasındaki dostluğun ileri noktalara taşınmasına vesile olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Bakan Avcı, İstanbul'da devam eden UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Oturumu için Türkiye'de bulunan Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikhail Giorgadze ile görüştü.

Avcı, daha sonra Gürcistan televizyonuna yaptığı açıklamada, görüşmenin verimli geçtiğini belirtti.

İki ülkede var olan tarihi eserlerin, ortak kültürün simgelerinin daha iyi korunması için neler yapılabileceği konusunda görüş birliği içinde olduklarını ifade eden Avcı, şöyle devam etti:

"Aynı zamanda İstanbul'da yapılmakta olan 40. Dünya Miras Komitesinde Gürcistan ve Türkiye ile ilgili kararlarda ortak hareket etmek konusunda iş birliği konusunda anlayış birliğine vardık. Çok güzel bir görüşme oldu. Hem Sayın Bakana hem heyetine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye ile Gürcistan arasındaki kültürel münasebetler daha da artarak devam edecek. Çünkü biz çok yakın ve iç içe geçmiş kültürlerin ülkesiyiz."

Bakan Avcı, mevcut dostluğun daha ileri noktalara taşınması için UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Oturumunun çok uygun adımların atılmasına vesile olduğunu ve ilk fırsatta Gürcistan'a gideceğini vurguladı.

Ziyarette iki ülke arasında yapılacak faaliyetler konusunda görüşeceklerini aktaran Avcı, "Muhtemelen o ziyaretim sırasında da kültürel iş birliği anlaşmamızı imzalamış olacağız. Bugün bu kültürel iş birliği anlaşmasının ayrıntıları üzerinde de gayet güzel bir görüşmemiz oldu." değerlendirmesinde bulundu.

 



VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara